Narkotimler okul çevrelerinde denetimler yapacak

Narkotimler okul çevrelerinde denetimler yapacak

Narkotimler, yeni eğitim-öğretim yılında da madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklara karşı öğrencilerin korunmasına yönelik okul çevresi, kafe, market ve benzeri yerlerde denetim yapacak.

Uyuşturucuyla Mücadele Acil Eylem Planı çerçevesinde, uyuşturucu kullanımı ve dağıtımının engellenmesi amacıyla oluşturulan Narkotimler, yeni eğitim-öğretim yılında da göz açtırmayacak. 

Alınan bilgiye göre, Ulusal Uyuşturucu ile Mücadele ve Strateji Belgesi'ne dayanarak oluşturulan "Uyuşturucu ile Mücadele Acil Eylem Planı" çerçevesinde, çeşitli kurum ve kuruluşların da katkısıyla çalışmalar yürütülüyor.

Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı tarafından 11 Aralık 2014'te 11 pilot ilde Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Narkotimlerin sayısı arttırıldı. Uyuşturucu kaçakçılığı, üretimi, kullanımı ve dağıtımının engellenmesi amacıyla 29 ilde sokak sokak girilen mücadelede önemli başarılar elde edildi. 

8 bakanlık ortak hedef

Adalet, Aile ve Sosyal Politikalar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Gençlik ve Spor, Gümrük ve Ticaret, İçişleri, Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıkları ile Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü, Basın, Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Yeşilay'ın da dahil olduğu ortak platformla uyuşturucuyla mücadele faaliyetleri örnek bir modele dönüştü.

Toplumun her kesimini ilgilendiren bir halk sağlığı sorunu olan uyuşturucunun özellikle okul çağındaki çocuklar ve gençler arasında kullanımı ve yaygınlaşmasını önlemek amacıyla da çok sayıda proje hayata geçirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesindeki 16 Çocuk Destek Merkezi, madde kullanan çocuklara hizmet vermek üzere ihtisaslaştı

Antrenörler de eğitildi 

Gençlik ve Spor Bakanlığı ise Türkiye genelinde bin 803 antrenöre "Bağımlılıkla Mücadele Farkındalık Eğitimi" verilmesi kararı aldı.  

İç Anadolu, Akdeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde bulunan antrenörlerin eğitimleri tamamlandı. Buna ek olarak, 400 bin üniversite öğrencisinin bakanlığın yaz kamplarına katılması, 35 bin öğrenciye ise "Bağımlılıkla Mücadele Farkındalık Eğitimi" verilmesi planlandı.

Öte yandan, uyuşturucu ile mücadelede kamu kurumları arasında iş birliğini ve iletişimi artırmak amacıyla da bir dizi çalışma gerçekleştirildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.