Namaza gittiler diye eleştirilen Senegal Teknik Direktörü: Namazdan daha önemli bir şey var mı?
Senegal Milli Takımı Teknik Direktörü Pape Thiaw, cuman namazına gitmelerinin eleştirilmesine net cevap verdi
2026 Dünya Kupası için Amerika'nın New Jersey eyaletinde bulunan Senegalli futbolcular geçtiğimiz Cuma günü namaza gitti.
Hava rüzgarlı ve yağışlı olduğu için güvenlik güçleri kamp dışına çıkmamalarını istemesine rağmen takım halinde camiye gidip cuma namazını kıldılar.
Bu durum basın toplantısında gündem oldu.
Bir gazeteci, Teknik Direktörü Thiaw'a, "Bugün New Jersey eyaletinde şiddetli rüzgarlar vardı ve yetkililer güvenliğiniz için dışarı çıkmamanızı istedi, buna rağmen neden namaza gittiniz" diye sordu.
SEN RÜZGARDAN KORKUYORSUN, BİZ RÜZGARI YARATAN ALLAH'TAN KORKUYORUZ
Thiaw'ın cevabı şöyle oldu:
"Namazdan daha önemli bir şey var mı? Bence bu senin soracağın bir soru değil. Sen rüzgardan korkuyorsun, biz rüzgarı yaratan Allah'tan korkuyoruz. Biz buraya eğlence amaçlı bir oyun için geldik ama Allah'a ibadet için yaratıldığımızı unutmadık.
FİNALDE OLSAYDIK BİLE CAMİYE GİDERDİK
Eğer bugün Dünya Kupası finali olsaydı ve biz finalde olsaydık, şampiyonluğu kaybetsek bile Cuma namazını kılmak için camiye giderdik. Bizim dinimizin ritüelleri hakkında bizim eleştirmeyin."

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.