Namaz kılarken yakalanan 7 nurcuya hakimden özel itiraf

Namaz kılarken yakalanan 7 nurcuya hakimden özel itiraf

Kendileriyle birlikte bir sarık, 2 cübbe ve 8 takkenin ele geçirildiği...

Erol Metin'in haberi:

Bediüzzaman Said Nursi'nin ilk talebelerinden Said Özdemir, 27 Mayıs 1960 darbesi sonrası maruz kaldıkları baskılara ilişkin, özel anekdotlar paylaştı. 20 Haziran 1960'da Cumhuriyet gazetesine "7 Nurcunun Said Özdemir idaresinde namaz kılarken yakalandığı, kendileriyle birlikte bir sarık, 2 cübbe ve 8 takkenin ele geçirildiği" şeklinde haber olan hadiseyi anlatan Özdemir, 6 Nur talebesine namaz kıldırdığı sırada polisin gazetecilerle eve baskın düzenlediğini söyledi.

NAMAZA SUÇÜSTÜ!

Yargılama sürecinde "Bunları namaz kılarken suçüstü yakaladık" denildiğini aktaran Özdemir, kendilerinin ise "Günde 5 defa bu suçu işliyoruz" karşılığını verdiklerini anlattı. Dönemin Ankara 4. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Hakkı Müderrisoğlu'nun duruşma salonunu boşalttığını dile getiren Said Özdemir, "Onlar çıktıktan sonra hakim bize 'Yahu ben de namaz kılıyorum. Namaz kılmak suç değil ki. Neyse kusura bakmayın, bunlar sizi yakalamış, getirmişler' dedi. Birkaç ay sonra da bize beraat verdi" diye konuştu.

9 ŞAHİT DİNLENMİŞ!

Diğer taraftan duruşma tutanağının 'deliller' bölümünde, Said Özdemir ve arkadaşlarının namaz kılmasıyla ilgili 9 şahidin dinlendiği belirtiliyor. Sözkonusu tutanakta şunlar kaydediliyor:

DİNİ AYİN YAPILDIĞI...

"... Emniyet mensuplarının, Said Özdemir'e ait ve mesken olarak kullanılan oda ve bitişiğindeki çalışma odasında bazı kitap ve eşyalarla maznunlardan birkaçının Hasan Ekmekçi ve Ekrem, Fahri ve Sadık'ı ve İsmail'i ibadet ederken ve namaz kılarlarken görmeleri üzerine; dini ayin yapıldığı ve bu odanın ayin için tahsis edilmiş bir hususi mahal olarak emniyete ve vilayete intikal ettirmeleri üzerine, Abdülkadir Denizlioğlu idaresindeki bir arama ekibinin gelerek Özdemir'in evine girdikleri, odasından ibadete mahsus cübbe ile tespihleri ve fesi aldıkları..."

Kaynak: Vahdet Gazetesi

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.