Nagehan Alçı: Nurettin Soyer F.Gülen'e değil Nurculara dava açtı

Nagehan Alçı: Nurettin Soyer F.Gülen'e değil Nurculara dava açtı

Haber Türk yazarı Nagehan Alçı, tartışmaya doğru yerden girdi...

Risale Haber-Haber Merkezi

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Tunç Soyer açıklanınca tartışmalar başladı. Soyer'in babası askeri savcı Nurettin Soyer üzerinde yapılan tartışmaları yorumlayan HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, Soyer'in 1971'de Fethullah Gülen’e değil Nurculara dava açtığını söyledi.

Esas hedeflediği kişi Said Nursi’nin Avukatı Bekir Berk’ti

Alçı, "Kamuoyunun yanlış bildiği bir olay daha var. Ben de konu gündeme geldikçe yaptığım araştırmalar sonucu gördüm. 1971 yılında Nurettin Soyer, Fethullah Gülen ve örgütüne dava açmadı. Nurcular aleyhine, “Bunlar Risale-i Nur okuyorlar” diyerek dava açtı. Esas hedeflediği kişi Said Nursi’nin Avukatı Bekir Berk’ti. O zaman 29 Yaşında olan Gülen ise Bekir Berk’in adamı olarak yani herhangi bir isimsiz Nurcu şahıs olarak yargılandı. O davada hedef Nurculuktu" dedi.

Demirel'in TRT’de yaptığı konuşmalarda, Said Nursi’den “aydın bir din adamı” olarak bahsettiğini hatırlatan Alçı, Nurettin Soyer'in ise Said Nursi’nin kitaplarının yasaklanması ve Nurculuğun yasadışı bir dinsel akım olarak görülmesi gerektiği kanaatinde olduğunu söyledi.

Said Nursi’nin kitaplarının yasaklamak ve Nurculuğun yasadışı ilan etmek istedi

Alçı'nın ilgili yazısı şöyle:

"İşin ilginci, Yeni Asya gibi bazı Nurcu gruplar bugün İYİ Parti’yi destekliyorlar. Yalnızca onlar değil, Süleymancılar da bugün İYİ Parti’yi destekliyorlar ve Tayyip Erdoğan’a muhalif pozisyondalar. İYİ Parti, tarikatlar ve cemaatler dünyasına yakın bir parti.

"Aytun Çıray’ın siyasi idol olarak gördüğü Süleyman Demirel tüm siyaset hayatı boyunca Nurcuları koruyan ve kollayan bir isim oldu. Çıray da Nurcuların gazetesi Yeni Asya ile çok yakın iletişimi olan biri.

28 Şubat döneminde bile Demirel, hem de TRT’de yaptığı konuşmalarda, Said Nursi’den “aydın bir din adamı” olarak bahsederdi. Nurcuların Türkiye’ye faydalı insanlar olduğunu ölene kadar da söylemiştir. Nurettin Soyer ise Said Nursi’nin kitaplarının yasaklanması ve Nurculuğun yasadışı bir dinsel akım olarak görülmesi gerektiği kanaatindeydi.

Nurcu Yeni Asya cemaati de siyasi hayatı boyunca Demirel’den kopmadı. Hep Demirelci oldular. Özal’ı bile desteklemediler. Şimdi de bu Nurcu cemaat dediğim gibi AK Parti’ye muhalif ve İYİ Parti’yi destekliyor. İzmir’deki mensupları muhtemelen İYİ Parti’nin de adayı olan Tunç Soyer’e oy atacak. Hakikaten ilginç bir manzara...

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum