Nadir bir an: Güneş batarken doğu yönünde Jüpiter görünecek

Nadir bir an: Güneş batarken doğu yönünde Jüpiter görünecek

Jüpiter, 26 Eylül'de 59 yıl sonra Dünya'ya en yakın geçişini yapacak ve o akşam gökyüzü gözlemcileri için görsel şölen oluşturacak

Dünya ve Jüpiter, dairesel yörüngelerden ziyade eliptik yörüngeleri takip ediyor ve birbirlerinin yanından geçme mesafeleri zamanla değişiyor.

Jüpiter, yörüngesi boyunca Dünya'dan en uzak noktadayken iki gezegeni birbirinden ayıran yaklaşık 966 milyon kilometreye kıyasla, pazartesi günü Dünya'nın yaklaşık 591 milyon kilometre yakınına gelecek.

NASA Marshall Uzay Uçuş Merkezi araştırma astrofizikçisi Adam Kobelski yaptığı açıklamada, "Ay'ın dışında, gece gökyüzündeki en parlak nesnelerden biri olmalı" dedi.

Her ne kadar Jüpiter 13 ayda bir karşı konuma gelse de NASA'nın blog yazısına göre en son 1963'te Dünya'ya bu kadar yaklaştı. Jüpiter karşı konumdayken Dünya'nın bu kadar yakınından nadiren geçiyor.

Parlak ve nispeten yakın Jüpiter'i yakalamayı bekleyenler; 26 Eylül'e kadar ve ilerleyen günlerde, gün batımının etrafındaki doğu ufkuna bakabilirler, tüm bu günlerde gezegenin çıplak gözle görülmesi mümkün.

Independent Türkçe

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.