Mutfak otobüsle 2 bin Suriyeli'ye yardım

Mutfak otobüsle 2 bin Suriyeli'ye yardım

Ülkelerinde yaşanan iç savaş sebebiyle Halep’in kuzeyindeki Atma kampına gelen Suriyeliler, zor şartlar altında yaşama tutunmaya çalışıyor.

Kampta hizmet veren bir insani yardım organizasyonu, mutfağa çevirdiği otobüste her gün yaklaşık 2 bin Suriyeli göçmene gıda ulaştırmaya çalışıyor.

Yardım faaliyetlerinin başındaki Zekeriya Anis, otobüsle mutfak hizmetinin bombalamalar sebebiyle evlerini terketmek zorunda kalan göçmenler için tasarlandığını söyledi. Anis, “Göçmenlerin özellikle ilk haftalarda ne suyu ne de gıdası oluyor; çünkü yola çıkarken yanlarına hiçbir şey almıyorlar. Bu yüzden biz de bir otobüste bu mutfağı kurduk. Otobüs her gün 2 binden fazla insana hizmet veriyor.” diye konuştu.

“Bize ne bot, ne yağmurluk veriyorlar. Burada yağmur ve çamurda yaşıyoruz. Ne yakacak var; ne fırın. Hiçbir şey yok.” sözleriyle kamp şartlarını tarif eden göçmenlerden Oum Mussa, mutfak otobüs hizmetini veren insani yardım organizasyonu için, “Allah’a şükür mutfak var. Bize yiyecek veriyorlar.” ifadesini kullandı.

CİHAN

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.