Mutasyona uğramış İslamcılar cami Ayasofya’dan rahatsız

Mutasyona uğramış İslamcılar cami Ayasofya’dan rahatsız

Mutasyona uğramış bazı İslamcılar da Bizansçıların oltasına takılmış ve Ayasofya’nın ne diye camiye çevrildiğini soruyorlar

Risale Haber-Haber Merkezi

Yeni Akit yazarı Mustafa Özcan, "Mutasyona uğramış" dediği bazı İslamcıların Ayasofya’nın camiye çevrilmesinden rahatsız olduklarını söyledi.

Olimpiyatların İstanbul’a verilmemesinde siyasi ve kültürel nedenlerin ağır bastığını ifade eden Özcan, "İstanbul Türklerin elinde yeniden doğmuştur. İstanbul bizimle birlikte ve 1453 yılında yeniden doğmuştur. 1453 tarihin başlangıcı değil ama bir milattır. İstanbul’un yeniden miladıdır. Tarihin katmanlardan oluştuğunu da idrak edecek kadar tarih şuuruna müdrikiz" dedi.

Bizans aşıklarının İstanbul’daki Türk izlerini silmek istediklerini belirten Özcan, "Mutasyona uğramış bazı İslamcılar da Bizansçıların oltasına takılmış ve Ayasofya’nın ne diye camiye çevrildiğini soruyorlar. Bu mantık Mısırlı Temerrütçülerin mantığına kadar savrulur. Onlar İslam’ın çoğulculuğu mahvettiğini ve Kabe’de putları kırarak çoğulculuğa son verdiğini ileri sürüyorlar. Demek ki onlara göre, Kabe veya her yerde binlerce put olsa çoğulculuk sağlanmış olacak. Onlara göre, çoğulculuğun olmazsa olmazı putperestlik. Göstergesi de putlar olmalı. Bunlar nedense İslam adına Fatih’in Ayasofya’yı camiye çevirmesinden rahatsızlar ama sağda solda binlerce heykelden bizar olmuyorlar. Evet biz Bizans’ı yıktık ve tarihin surlarında kocaman bir gedik açtık. Biz var oldukça sırada modern Bizanslar var. İstanbul’un surları yeniden bizi bekliyor. Elbette mazimizi kuşanmış olarak!" şeklinde yazdı.