Müstahdemdi, AB proje uzmanı oldu

Müstahdemdi, AB proje uzmanı oldu

Kayseri'de bir ilköğretim okulunda hizmetli olarak çalışan Mustafa Yıldız, lise ve üniversiteyi açıktan bitirdikten sonra AB proje uzmanı oldu.

Mustafa Yıldız, lisenin ilk yılında 7 zayıf getirince okulu bırakmak zorunda kaldı. Önce hamallık, ardından işçilik yaptı. Yaklaşık 6 yıl bir diş teknisyeninin yanında çalışan Yıldız, ustasının, "Senden uzay mühendisi olur ama diş teknisyeni olmaz. Gel bu işi bırak" sözü üzerine işi bıraktı. Çocukluğundan beri devlet memuru olmak isteyen Yıldız, 1999'da girdiği sınavı kazandı ve Erkilet Atatürk İlköğretim Okulu'nda hizmetli olarak göreve başladı. Okulun temizliğini yapmaya başlayan Yıldız, kendine yeni hedefler koydu. Bunun için 2000'de açık liseye kaydını yaptırdı ve 1.5 yılda liseyi bitirdi. 2003'te Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü kazandı. 2005'te kurum içi görevde yükselme sınavını da kazanarak, Anadolu Kız Meslek Lisesi'nde memurluğa terfi etti.

11 PROJE HAZIRLADI
Bu sırada Avrupa Birliği projeleriyle tanışan Yıldız, hemen harekete geçti. Evde çalışarak İngilizce öğrenen, 2008'de de üniversiteyi bitiren Yıldız'ın ilk projesi öğrenci değişimi üzerine oldu. Şimdiye kadar tamamlanmış 11 projesi bulunan Yıldız, 5 yeni projenin de üzerinde çalışıyor. Yıldız, şu anda Kayseri İl Özel İdaresi bünyesinde şef olarak atanmayı bekliyor ve mesai saatleri dışında AB projeleriyle ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

Sabah