Mustafa Ramazanoğlu'nun hayatı

Mustafa Ramazanoğlu'nun hayatı

Üniversiteli İlk Nur Talebelerinden Dr. Mustafa Ramazanoğlu'nun hayatı bu kitapta...

Üstad Bediüzzaman’ın, “Bir Abdurrahman ve bir Salâhaddin kabiliyetinde”, “Yüksek talebe” ifadeleriyle hitap ettiği gençlerden Dr. Mustafa Ramazanoğlu’nun hayatından kesitler ve hizmete dair mühim düsturlar ihtiva eden "Dr. MUSTAFA RAMAZANOĞLU" isimli kitap Nesil Yayınları arasında çıktı.

Yılmaz Dinç imzasını taşıyan kitapta henüz ortaokul talebesiyken Üstad Bediüzzaman’ı ilk defa Kastamonu’da ziyaret eden, ‘Muallimlerimiz Allah’tan bahsetmiyorlar. Bize Allah’ımızı tanıtır mısın?’ diyenlerden olan Mustafa Ramazanoğlu'nun hayatı, hizmetleri ve örnek şahsiyetine dair önemli bilgiler veriliyor.

Kitapta ayrıca daha evvel yayınlanmamış bilgi, belge ve fotoğraflara, Üstad’ın el yazılarına, bir devre ışık tutacak ilginç hatıralara, Risale-i Nur’un bazı parçalarının bu hatıralarla izahına yer veriliyor.

Bediüzzaman Said Nursi'nin mukaddes iman ve Kur’an davasına hizmet etmiş genç Nur talebelerinin ihlas, samimiyet ve uhuvvetlerine dair pek çok hatıra, kitabın sayfalarında aktarılıyor. Bazı lahika mektuplarında zikredilen hadiselerin perde arkasına dair bilgiler bu kitabın önemini daha da artıran unsurlardan bazıları.

Kitap hakkında teknik bilgi ve kitabı satın almak için TIKLAYINIZ