Mustafa Nezihi Polat anılıyor

Mustafa Nezihi Polat anılıyor

Türkiye’nin seçkin gazeteci, yazar ve dâvâ adamlarından Mustafa Nezihi Polat, ESKADER’in düzenlediği “Bâbıâli Sohbetleri” çerçevesinde dostları ve sevenleri tarafından hatırlanıyor.

Anma programında Polat’ın müessisi olduğu efsanevî haftalık İttihad gazetesi de konuşulacak. Mehmet Nuri Yardım tarafından yönetilecek olan toplantıya basın, yayın, fikir ve sanat dünyasının tanınmış isimlerinin katılması bekleniyor.

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER)’nin düzenlediği “Bâbıâli Sohbetleri”nin 12’ncisi 20 Mayıs Perşembe akşamı saat 18.00’de Cağaloğlu’nda Kitap Kahve’de (Alayköşkü Caddesi, No:11) gerçekleşecek.

Erzurum’dan İstanbul’a gelen ve kısa zamanda geniş bir çevreye kendisini sevdiren gazeteci, yazar ve dâvâ adamı Mustafa Nezihi Polat, vefatından 40 yıl sonra dostları ve sevenleri tarafından rahmetle anılıyor. Katılımcılar Polat’ın hayatı, gazeteciliği, fikirleri ve aksiyoncu kişiliği hakkında konuşacak ve hâtıralarını nakledecekler. 1970 Ağustos’unda henüz çok genç yaşta iken İstanbul’da bir trafik kazasında vefat eden Mustafa Nezihi Polat, Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Eyüp Sultan Mezarlığı’na defnedilmişti. Mustafa Nezihi Polat adına, İttihad’tan sonra yöneticilik yaptığı Yeni Asya gazetesi tarafından bir hikâye yarışması açılmıştı.

Ayrıntılı bilgi için 0 (212) 5112323

Sanat Alemi