Mustafa Kılıç Hoca dualarla ebedi aleme uğurlandı

Mustafa Kılıç Hoca dualarla ebedi aleme uğurlandı

Hayatını iman ve Kur'an hizmetlerine vakfeden Damat Süleyman Paşa Camisi emekli İmamı ve Şanlıurfa Haliliye Kültür ve İlim Vakfı Kurucu Başkanı Mustafa Kılıç Hoca, dualarla ebedi aleme uğurlandı.

Koronavirus tedavisi gördüğü hastanede Hakkın rahmetine kavuşan Mustafa Hoca'nın (82) cenazesi, sevenleri ve talebeleri tarafından hastane morgundan alınarak Yusuf Paşa Camii'ne getirildi.

Cami avlusunun tamamen dolmasından dolayı cenaze namazı için Sarayönü Caddesi trafiğe kapatıldı. İkindi namazına müteakip Hafız Ali Mülayim Hoca cenaze namazını kıldırdı. Mustafa Hoca'nın naaşı, omuzlar üzerinde Bediüzzaman Mezarlığı'na kadar taşındı.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Twitter hesabında yayınladığı mesajında "Şanlıurfa’mızın manevi değerlerinden, Haliliye Vakfı Kurucusu ve Damat Süleyman Paşa Camii eski İmamı Mustafa Kılıç hocamıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum" dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Kılıç Hoca'nın vefatı ile ilgili yayımladığı mesajda, "Haliliye Kültür ve İlim Vakfı Onursal Başkanı Mustafa Kılıç Ağabeyin vefatını üzülerek öğrendim. Rabbim makamını âli, mekânını cennet eylesin inşallah" ifadelerini kullandı.

foto_galeri-001.gif

Cenaze törenine Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, sivil toplum kuruluşları temsilci ve üyeleri, Hoca'nın talebe ve sevenleri ve birçok yakını katıldı.

Kaynak: İlkha-Urfanatik

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.