Barla Lahikası Okuma Notları-9

Okunan mektup: https://www.risalehaber.com/hulusiden-bediuzzamana-eserlerin-ihtiyaca-ve-hal-i-aleme-gore-yazdirildigina-asla-su-349949h.htm

Bu mektubun hangi zeyillerden bahsettiğini bulamadım. Otuzüçüncü mektup olan otuzüçüncü söz başındaki sorunun verilen misale benzerliğinden dolayı olabilir ama münkir muhatap alınarak yazıldığı için mektubun sonundaki sadece mü'minler içinde neşredilebilir kısmına uymuyor.

Vech-i tevfiki şu olabilir ki risale her ne kadar münkir muhatap alınarak yazılmışsa da o dönem doğrudan ellerine verilmesi mümkün değildir.

Onun dışında Mektubat mecmuasındaki risalelerden biri olabilir. Çünkü dönemin ihtiyacına göre yazılma vurgusu yapılmıştır.

Mektubat'taki bazı risaleler doğrudan o günün sorularına göre yazılmıştır. Hulusi Beyin ifadesiyle yazdırılmıştır.

Mektup, sabrın güzelliği ve gerekliliği ile ilgili bir hadis ve bir ayet naklederek bitirilmiştir.

Hulusi Yahyagil'in yine mektubatta burada naklettiği ayetin manası (hikmet ve gaye) ile ilgili sorduğu soruya verilen bir cevap (Yirmiüçüncü mektup dördüncü sualiniz) bulunmaktadır.

Yine Barla Lahikasında Hulusi Yahyagil'in sabır kahramanı Hz. Eyyüb aleyhisselamın duasını naklederek başlayan İkinci Lem'a hakkında yazılmış bir mektubu gelecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.