Mustafa Destici: Babam Risale-i Nur Külliyatını elle yazdı

Mustafa Destici: Babam Risale-i Nur Külliyatını elle yazdı

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’nin babası Ali İhsan Destici, dün geçirdiği kalp krizi sonucu 89 yaşında vefat etti.

Emekli imam hatip Ali İhsan Destici'nin vefatı üzerine bugün taziyeleri kabul eden Mustafa Destici, "İyi, güzel bir insanı Kur'an ahlakıyla ahlaklanmaya çalışan bir insanı kaybettik. İyi bir Müslüman'ı kaybettik. Bir iman erini, hayatında olduğu gibi dosdoğru yaşayan bir iman erini kaybettik." dedi.

DEDEM VE BABAM RİSALE-İ NUR'U YAZDILAR

Mustafa Destici, 11 yıl önce Risale Akademi yetkilileriyle yaptığı görüşmede babası ve dedesinin Risale-i Nur'ları elle yazdıklarını şöyle anlatmıştı:

“Bizler Risale-i Nur’larla büyüdük. Evimizde sürekli dersler olurdu. Babam Risale-i Nur Külliyatının tamamını el yazısıyla yazdı. Babam, Risale-i Nur’dan üç sözü alıp, duvarıma asmamı söylemişti. Ben de öyle yaptım.”

“Dedem Hafız Osman Efendi, Eskişehir, Kütahya ve Kastamonu’da Üstad Bediüzzaman Said Nursi hapisteyken ve sürgündeyken üç kez ziyaret etmiş. Risalelerin tamamını eliyle Osmanlıca yazıp kendine bir takım yaptı. Bana da öğretti, Osmanlıcam iyidir.”

Ali İhsan Destici’nin cenazesi bugün Eskişehir’in Günyüzü ilçesine bağlı Gecek Mahallesi’nde ikindi namazına müteakip toprağa verilecek.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
20 Yorum