Müslümanlara yönelik zulmün görüntüleri ortaya çıktı

Müslümanlara yönelik zulmün görüntüleri ortaya çıktı

Çin'in Doğu Türkistan’daki Müslümanlara yaptığı zulmün görüntüleri, dünya medyasında büyük yankı uyandırdı.

Uzmanlar geçen hafta yayınlanan videonun geçen yıl çekildiğini ve orijinal olduğunu teyit etti.

İnsansız hava aracıyla çekilen ve uluslararası medyaya yansıyan videoda, Çin polisi, nakledildikleri tahmin edilen gözleri bağlı ve zincirlenmiş mahkûmları yönlendirirken görülüyor.

Uygur Türk’ü ve diğer azınlıklara mensup olduğu tahmin edilen kişiler, mavi ve sarı üniformalarla, saçları tamamen kesilmiş halde, görüntülere yansıyor.

Güneşin yerini ve işaretleri inceleyen uzmanlar, videonun geçen yıl ağustos ayında Doğu Türkistan’daki Korla tren istasyonunda çekildiğini tahmin ediyor. Müslümanların muhtemelen baskının en yoğun olduğu Kaşgar kentinden Karla’daki hapishanelere nakledildikleri ifade edildi. Bölgenin birçok esir kampı’na ev sahipliği yaptığı biliniyor.

Pekin yönetimi, aşırılıkla itham ettiği Müslümanları kontrol altına almak için “Eşleştir Aile Ol” ismiyle bir program başlatmış, Müslüman ailelerinin evlerine getirilen Çinlilerin, evin bir ferdi gibi oldukları programla, Uygur Müslümanlarının tamamen asimile edilmesi ve Doğu Türkistanlı ailelerin temel değerlerinden olan aile kurumunun yok edilmesi hedeflenmişti. Ayrıca yapılan düzenlemelerle, ‘normal’ olmayan sakal bırakmak, peçe veya başörtüsü takmak, namaz kılmak, oruç tutmak, alkol almamak ya da İslam veya Uygur kültürüyle ilgili kitaplar bulundurmak suç haline getirilmişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.