Müslümanlara karşı ırkçı saldırılar giderek artıyor

Müslümanlara karşı ırkçı saldırılar giderek artıyor

Batı'da ırkçılık ve İslam düşmanlığı tırmanıyor. Fransa'da polise "ırkçılık yapması" için talimat verildi. Danimarka'da ırkçılar Müslümanlara saldırdı. Almanya'da da Hitler selamı veren bir saldırgan, başörtülü kadının kolunu kırdı.

Fransa'da polise ırkçı müdahalede bulunma talimatı verildiği iddia edildi. Journal du Dimanche gazetesinin haberine göre, polisten Roman ve siyahilere yönelik kimlik kontrolü yapılması istendi. Bu talimatın 2012 yılında verildiği ortaya çıktı.

Danimarka da aşırı sağcıların şiddet ve nefret eylemleriyle sarsıldı. Kopenhag'da, Müslümanların yaşadığı bir semtte, aşırı sağcı Sıkı Yön grubunun lideri Rasmus Paludan, Kuran-ı Kerim'i havaya attı, olaylar çıktı.

İsveç

İsveç'te ise bilgisayar korsanları, Sosyal Demokrat Partinin internet hesabını ele geçirerek, "Müslümanları öldürün" mesajı paylaştı.

Almanya'da başörtülü kadına saldırı

Almanya'nın başkenti Berlin'de de başörtülü bir kadın önce ırkçı hakarete, sonra da fiziksel saldırıya uğradı. Yere düşen ve yaralanan kadının kolu kırıldı. Saldırgan kaçarken Hitler selamı verdi.

ABD'de Müslüman vekil Omar'ın güvenliği tehlikede

Amerikan Kongresi'nin ilk başörtülü Müslüman vekil İlhan Omar'ın güvenliği de artan ırkçılığa dikkat çektiği için tehlikede. Amerikan Başkanı Donald Trump, Twitter'dan 11 Eylül terör saldırısının videosunu paylaştı. 11 Eylül'ü desteklemekle suçladığı başörtülü vekili, beyaz ırkçılara hedef gösterdi.

Bunun üzerine, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Omar'ın can güvenliğinin tehlikede olduğunu söyledi.

Öte yandan, Kanada'da "Yüzde Üçler" adı verilen aşırı sağcı bir silahlı örgüt kuruldu. Örgüt aleni şekilde militan topluyor.

TRT HABER

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.