Müslümanlara hakaret eden aday seçimden çekildi

Müslümanlara hakaret eden aday seçimden çekildi

Müslümanlara hakaret eden Kanadalı siyasetçi tepkiler üzerine adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Kanada'da sosyal medyada Müslümanlar aleyhine paylaşımda bulunan Liberal Parti milletvekili adayı Cheryl Thomas, gelen tepkiler üzerine özür dileyerek adaylıktan çekildi.

Ülke genelinde 19 Ekim'de yapılacak olan federal genel seçimlere, British Colombia eyaletinin Cowichan-Malahat-Langford bölgesinden milletvekili adayı olan Cheryl Thomas, sosyal medyada Müslümanlar ve Yahudiler aleyhine paylaşımda bulundu.

MÜSLÜMANLARA, YAHUDİLERE VE FİLİSTİNLİLERE HAKARET ETMİŞTİ

Camileri "beyin yıkama istasyonları" olarak niteleyen Liberal Parti adayı Thomas, Yahudiler için "Varşova gettolarında ve toplama kamplarında ezilenler, bugün ezenler haline geldi'' derken, İsrail saldırganlığına karşı mücadele eden Filistinliler için de, "İşsiz genç erkekler kayalar ve berbat roketler ile İsrailli kadın ve çocukları öldürerek mücadele ettiklerini sanıyorlar" ifadelerini kullandı.

Kanada kanunları gereğince suç sayılan "renk ayrımcılığı" da yapan Thomas, Noel Baba'nın deri renginin mutlaka beyaz olması gerektiğini savundu. Chery Thomas, "Santa mutlaka beyaz olmalı. Gece yarısı odanıza kahverengi birinin beyaz bir sakalla girdiğini düşünsenize.." diye yazdı.

ÖZÜR DİLEYEREK ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Sosyal medyadaki paylaşımlarına gelen tepkilerin artması üzerine, kişisel sitesinden bir duyuru yayımlayan Thomas, "Saldırgan ve siyasi söylemde yeri olmayan paylaşımlarım için Müslüman ve Yahudi toplumu üyelerinden özür diliyorum. Beni bilenler, bütün dinlere ve topluluklara azami saygım olduğunu bilir. Ortadoğu'da çalışmış ve çeşitli topluluklar ile etkileşim yaşamış biri olarak, yorumlarımın uygunsuz olduğunu biliyorum. Bu yorumların, kampanyanın gerçeklerini örttüğünü görüyorum. Bu nedenle, kampanya ofisini kapatıyor ve tüm siyasi faaliyetlerime son veriyorum" ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.