Müslümanlara alkol ve sigarayla Çin işkencesi

Müslümanlara alkol ve sigarayla Çin işkencesi

Çin, Müslüman Uygurları, Doğu Türkistan’da sahibi olduğu lokanta ve dükkanlarda alkollü içki ve sigara satma konusunda zorluyor

Radio Free Asia (Hür Asya Radyosu, RFA)’da yer alan habere göre Çin işgal güçleri, Doğu Türkistan’da İslam dininin etkisini azaltmak için Müslüman esnafı ve restoran sahiplerini alkol ve sigara satmaya ve bunları teşvik etmeye zorluyor. Bu emirlere uymayanlar ise işyerlerini kapatma ve kovuşturma ile tehdit ediliyor.

Çin hükümeti tarafından Sincan (Yeni Yer) adı verilen ve halkının çoğunluğu Müslüman olan Doğu Türkistan’da Çin yönetimi son iki yılda İslam dininin etkisini azaltmak için çok sert uygulamalar başlattı. Bu çerçevede kamu çalışanları ve çocuklara camiye gitmek, Ramazan ayında oruç tutmak yasaklandı. Müslüman kadınlar yüzlerini kapatan peçe giyemiyor, erkekler ise uzun sakal bırakamıyor.

Bölgenin güneyindeki Aktaş kenti Çin Komünist Parti yetkilisi Adil Süleyman RFA’ya yaptığı açıklamada 2012 yılından itibaren kentte birçok dükkan sahiplerinin halkın kınamasından çekinerek alkol ve sigara satmayı durdurduğunu söyledi.

Çin yönetimi sigara satmayı ve içmeyi reddeden Müslüman Uygurları aşırılıkla suçluyor. Son günlerde ise dükkan sahiplerine yönelik alkol satışı için yapılan baskılar ciddi boyutlara ulaştı.
Geçtiğimiz günlerde de cami imamları meydanda toplanarak dans etmeye zorlanmıştı.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum