Müslümanlar, Rahip Hollertz'i kahraman ilan etti

Müslümanlar, Rahip Hollertz'i kahraman ilan etti

İsveç Jönköping Kilisesi Baş Rahibi Fredrik Hollertz, Danimarkalı ırkçı siyasetçi Rasmus Paludan, Jönköping kentinde polis korumaları altında İslam'a hakaret konuşmasının duyulmaması için kilise çanlarını çaldı

Çanların sesinden rahatsız olan ve konuşma yapamayan Paludan, Rahip Fredrik Hollertz'den şikayetçi oldu. Polis, Rahip Fredrik Hollertz'ne gösteriyi sabotaj etmekten soruşturma başlattı.

Birarada yaşama ortamının bozulmasına fırsat vermem

Rahip yaptığı açıklamada, farklı dinlerden insanların bir arada yaşadığı ortamın bozulmasına izin vermeyeceğini belirterek, "Bu adamın gösterisini engellemek için çanları çaldım. Polis bunun yasal olmadığını belirterek bana soruşturma açtı. Para cezası alırsam bu cezayı ödememde birçok kişi yardım edeceğini söyledi." ifadelerini kullandı.

İsveç'te yaşayan Müslümanlar tarafından kahraman ilan edilen Rahip Hollertz, sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Paludan Kur'an yakmıştı

Öte yandan Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan, İsveç'in çeşitli bölgelerinde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakmasının tepkileri devam ediyor.

Özellikle Müslümanların kalabalık olduğu mahalleri seçen Paludan'a 3 gündür büyük tepki var. Göstericillerle polis arasında  Stockholm, Malmö, Linköping ve Norköping'de olaylar çıkarken toplamda 125 sivil ve polis aracı hasar görürdü, 34 poliste yaralandı.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum