Müslümanlar için başörtülü ehliyete izin verdiler

Müslümanlar için başörtülü ehliyete izin verdiler

Doğu Afrika ülkesi Malavi'de başörtülü kadınların ehliyetlerde başı açık fotoğraf kullanma zorunluluğu kaldırıldı.

Ülkenin Yol Trafik ve Emniyet Hizmetleri Dairesinden (DRTSS) yapılan açıklamada, kadınların başörtülerini çıkartmadan çektirdikleri fotoğraflarını ehliyetlerinde kullanabileceği belirtildi.

Kararın, Malawi Müslüman Birliği (MAM) ile yapılan görüşmelerin ardından alındığına vurgu yapılan açıklamada, ülke genelindeki ilgili dairelerde Müslüman kadınların durumu konusunda anlaşmaya varıldığı kaydedildi.

Açıklamada, "Müslüman kadınların başörtülerini tamamen çıkarmaları gerekmeyebilir ancak en azından, yüzlerinin tanınması için gerekli yüz hatlarını göstermeleri gerekmektedir." ifadesine yer verildi.

MAM Başkanı Alhaji Twaibu Lawe de AA muhabirine verdiği demeçte, birliğin trafik otoritesiyle anlaşmaya varmak için yoğun çalışmalar yaptığını söyledi.

Lawe, "Yetkililerle bu konuda bir dizi görüşme gerçekleştirdik, bu kısıtlamaların kaldırılmasına ilişkin çağrılarımızı dikkate aldığı için hükümete teşekkür ederiz." şeklinde konuştu.

İnternet üzerinden yayın yapan Nyasa Times, Beatrice Maulidi ve Agness Kamoto adında iki Müslüman kadının, ehliyet alabilmek için trafik dairesi yetkilileri tarafından başörtülerini çıkarmaya zorlandığı belirtilmişti. AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.