Müslümanlar Fransa'ya İslam'ın gerçek yüzünü gösterecek

Müslümanlar Fransa'ya İslam'ın gerçek yüzünü gösterecek

Fransa'da yaşayan müslümanlar, Charlie Hebdo saldırısının yıldönümünde ülkede bulunan 2 bin 500 cami ve ibadethanenin kapısını bütün fransızlara açma kararı aldı.

Fransa İslam Konseyi CFCM, 9-10 Ocak tarihlerinde düzenleyeceği "Açık kapı" günleriyle,  herkese "İslam'ın gerçek yüzünü" göstermek istediklerini" açıkladı. 

Etkinliği duyuran CFCM Başkanı Anouar Kbibech, hem Charlie Hebdo ve Hyper Carcher saldırılarının birinci yılını anmak, hem de gerçek islamın bu eylemleri yapanlarla bir ilgisi olmadığını göstermek istediklerini dile getirdi. Kbibech, iki gün boyunca ziyaretçilere "dostluk çayı" da ikram edeceklerini belirterek, Charlie Hebdo saldırısının ardından sokaklara dökülen milyonlarca kişinin tek vücut olarak oluşturduğu "11 Ocak ruhunu" da anmak istediklerini söyledi.

"11 Ocak ruhunu anmak istiyoruz"

Fransa'da geçtiğimiz yıl Republique Meydanı'nda toplanan 3.5 milyon kişi "hem terörizme karşı ulusal birlik" hem de "İslam adına cinayet işleyenlerle geçek inananların karıştırılmaması" mesajı vermişti. Saldırıların hemen ardından Lyon Camisi kapılarını halka açmış, bu eylem halk tarafından büyük ilgi görmüştü. 

Anouar Kbibech, bu etkinliği bütün Fransa'ya yaymak istediklerini ve her dinden yurttaşın bu mekanlarda karşılaşmasını istediklerini açıkladı.  Özellikle Korsika adasında bir müslüman ibadet mekanına saldırı düzenlenmesinin ardından bu eylemin daha da önem kazandığını belirten Kbibech, "İtfaiye ekiplerine saldırı ile müslüman ibadethaneleri arasında bir bağlantı kurulması ya da Kuran'ı Kerim yakılması kabul edilebilir şeyler değil" dedi. 

"Tabu olmaksızın soru sorun"

CFCM Başkanı, iki gün boyunca Fransız halkına " İslam'ın büyük ve gerçek yüzünü, yani barış ve tolerans yüzünü " göstermek istediklerini belirtiyor. Ve ziyaretçilere, "Gelin ve sormak istediğiniz tüm soruları sorun. İbadet mekanlarının nasıl olduğunu, nasıl ibadet edildiğini görün. Dinimiz hakkında hiç bir tabuya yer bırakmaksızın, hatta en çok tabu kabul edilen konularda bile soru sorun. Gelin bir bardak çay ve bir kaç kurabiye etrafında tartışalım. Amacımız biribirimizi daha iyi tanımak için diyalog kurmak ve karşılıklı çekinceleri kırmak" çağrısı yaptı.

Arzu Çakır Morin / Cnn Türk

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.