Müslümanlar birlik oldu: "Terörizmin dini olmaz"

Müslümanlar birlik oldu: "Terörizmin dini olmaz"

Fransa’nın başkenti Pariste düzenlenen ve Dünyanın kanını donduran vahşet sonrası Müslümanlar hedef gösterilmeye başlandı. Müslümanlar ise sosyal ağlar üzerinden dil birliği yapıyor.

Ömer Çiftçi’nin haberi
RİSALEHABER- Geçtiğimiz günlerde Dünyayı şok eden Paris terör olayları sonrası başta Avrupa olmak üzere pek çok bölgede Müslümanlar başlıca sorumlu ve hedef gösterilmeye çalışılıyor. Bu duruma itirazı olan pek çok Müslüman ise ağız birliği içinde aynı kelimeyi haykırıyor; “terörizmin dini ve inancı olmaz”

120 kişinin öldüğü saldırıyı DAEŞ örgütü üstlenmiş ve saldırının faillerinin bunu İslam adına yaptığını iddia etmesi pek çok Müslüman’ı rahatsız etti. Dünya genelinde pek çok Müslüman Twitter üzerinden açılan hashtagler ile tek ses olarak haykırıyor. #IAmAMuslim (ben bir Müslümanım) ve #NotİnMyName (benim adıma değil) hashtagleri ile Paris’te yapılan saldırının Müslümanlar ve İslam ile alakası olmadığını söyleyen Dünya Müslümanları, “terörizmin bir inancı veya dini olmaz” söylemi ile DAEŞ’in eylemlerinin İslam dışı olduğunu da belirtiyorlar.

Sosyal Medyanın bir diğer trend konusu ise Kur’an-ı Kerim’de bulunan öldürme ile ilgili ayetler. Özellikle Maide suresi 32. Ayette bulunan “Kim bir cana kıymamış ya da yeryüzünde bozgunculuk yapmamış bir kimseyi öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibidir…” bölümünü sıkça paylaşımlarında belirten Müslümanlar, Dünya genelinde haksız yere başlatılan Müslüman avının da yanlış olduğunu söylüyorlar.

9news’in haberine göre pek çok tanınmış Müslüman da bu hashtagler ile Müslümanların konu ile alakası olmadığını savunuyor ve bunu bir insanlık suçu olarak görüyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum