Müslüman olan Finlandiyalı gence Risale-i Nur yetiştiremiyoruz

Müslüman olan Finlandiyalı gence Risale-i Nur yetiştiremiyoruz

Finlandiya Nur Talebelerinin Kur’an hizmetlerine dair güzel haberleri anlatan mektubu

Bismihi sübhanehu

Finlandiya nur talebelerinden bahtiyar, sıddık, kahraman abilere,

Çok muhterem kıymetli abilerimiz, size son bir kaç aydaki hizmetlerden bir bölümünü kısaca anlatacağım.

RİSALE OKUYAN PAPAZ

4-5 ay önce bir papaza İngilizce Risale hediye etmiştik. Papaz M. Abi’ye kitap hakkında sorular sormak için dükkanına gelmiş. Kitabın yarısına kadar okuduğunu söylemiş. Ama bazı yerleri anlamadığını, soruların cevabını almak için geri geldiğini ifade etmiş. M. Abi de “anladığın kadar kitap nasıl” şeklinde sormuş. Papaz da kitabı çok beğendiğini ama biraz zorlandığını söylemiş. M. Abi, bu kitabın herkese açılmadığını, açıldığında perdeli açıldığını tekrar tekrar okumasını, her okuduğunda biraz daha anlayacağını ifade etmiş. Papaz da anlamadığı yerleri kalemle işaret ettiğini bir sakıncasının olup olamayacağını sormuş. Sorun olmayacağını o, işaret ettiği yerleri de daha fazla okumasını ilerde anlayacağını söylemiş.

RİSALE-İ NUR DERSLERİNE KATILAN TÜRK ATEİST, MÜSLÜMAN OLDU

Türkiye’den Fince tercüme edilen 12 bin risalelerimiz İsveç’e gelmişti. İsveç’teki abilerden Allah razı olsun yaklaşık 3 bin risalelerimizi bize ulaştırdılar. Geçen hafta Helsinki’deki hanım ablalar ilk ev dersini yaptılar. Helsinki Üniversitesi’nde Dinler Tarihi bölümünde hocalık yapan iki Finli Hıristiyan hocasına ve bir son sınıf Finli öğrencisine İngilizce risaleler hediye edildi. K. Abi, Turku şehrinden Tampere şehrine gidip haftalık dersler yapıyorlar ve Risale-i Nurları tanıttırıp dağıtıyorlar. A. Abi ile çok güzel hizmetlere vesile oluyorlar.

Üç hafta önce Tampere’de haftalık derslere ilk kez katılan bir Türk Ateist, risale derslerinin himmetiyle şehadet getirerek Müslüman oldu. Allah şehadetini kabul etsin. Tampere’deki 4 hanım ablalar haftalık ev derslerini başlattılar. A. Abi’nin eşi derslerde ablalık yapıyor. Tampereli bir Finli bayana, Fince Hastalar Risalesi, Tabiat Risalesi ve 23. Sözü hediye etmişler. İki hafta içerisinde üç risaleyi okuyup ilk defa derse katılmış. Yaklaşık 2 saat dersin sonucunda ağlayarak Kelime-i Şehadet getirmiş. Ve kızgınlıkla “neden Avrupa böyle gerçekleri bizden saklamış” diye haykırmış. Sakinleştikten sonra nur talebelerini kastederek “sizler çıkar ve menfaat olmaksızın bizlere yardım ediyorsunuz” demiş ve tüm talebelere teşekkür etmiş.

23 YAŞINDAKİ FİNLİ GENÇ: MÜSLÜMAN OLABİLİR MİYİM?

Yaklaşık iki ay önce Tampere şehrine bağlı 45 km uzaklıkta bir köyde yaşayan 23 yaşındaki Finli P. kardeşimiz, K. Abi ile yaptığı sohbetin tesirinde kaldıktan sonra “Müslüman olabilir miyim?” diye sordu. Abilerin şahitliği ile Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. 5 hafta içinde Fince 23. Söz, Hastalar Risalesi, Küçük Sözler, Tabiat Risalesi ve İngilizce Meyve Risalesi ile Ayet-ül Kübra’yı okudu. Bu kardeşe kitap yetiştiremiyoruz.

TÜRKÇE, KÜRTÇE, FİNCE VE İNGİLİZCE DERSLER

Finlandiya’da 4 dilde ders yapmaya çalışıyoruz: Türkçe, Kürtçe, Fince ve İngilizce. Biz üç şehirde haftalık ve aylık en az bir kere insanların en yoğun olduğu yerlerde müslüman olan Finli kardeşlerimizle Risale-i Nurları hem tanıttırma hem de hediye etmek için iki senedir bu hizmeti Allah’ın yardımıyla yapmaktayız. Müslüman mescitlerine Sünni mescidi olsun, Şia mescidi olsun, Selefi mescidi olsun Risale-i Nurları yüzer adet bırakmakla yurtdışında yaşayan Müslüman kardeşlerimizi nurlardan mahrum bırakmamak için mescitlerde bıraktığımız risaleleri kontrol edip eksik olanları tamamlıyoruz. Her mescit cemaatlerinden kardeşler, bıraktığımız hakikatleri alıp evlerine götürüyorlar. Bu şekilde tüm Müslüman kesimlerine kolaylıkla Risale-i Nurları hediye etmiş oluyoruz.

RİSALE-İ NURLARIN BİZLERİN VAZİFESİNİ DE YAPTIĞINI HAYRETLE MÜŞAHEDE EDİYORUZ

Ramazanda, risalelerin meyvesini verdiğine şahit olduk. Ramazan boyunca cemaatin içinde bir kaç genç risaleleri kendi aralarında okuduklarını gördük. Risale-i Nurların bizlerin vazifesini de yaptığını hayretle müşahede ediyoruz. Tanıdığımız müslüman esnaf kardeşlerimizin dükkanlarına örneğin restaurant olsun, berber olsun, araba tamircisi olsun, tattoo’cu olsun, tuhafiyeci olsun, risaleleri 10-20 adet bırakıyoruz. Onlar da Finlandiyalı, İsveçli ve Estonyalı müşterilerine veriyorlar.

BİR İÇ HUZUR, RAHATLIK HİSSETTİM

Geçen sene çarşı merkezinde Finli bir adama Hastalar Risalesi hediye etmiştik. Bu sene geri dönüş yaptı. Onunla ilgilenen abi, Hastalar Risalesi’ni okuyup okumadığını sordu. O da cevaben geçen sene zor dönem geçirdiğini eşinden ayrılma derecesine geldiği sırada hatta o gün kitabı aldığı gün eşiyle tartıştıktan sonra abiler ona kitabı hediye ettiğini eve gidince kitabı biraz okuduğunu anlam veremediği bir iç huzur, rahatlık hissettiğini söylemiş. Bazen daraldığında açıp biraz okuduğunu rahatladığını ama hiç anlamadığını ifade etmiş. Abiler de haftalık derse davet etmişler.

RİSALE-İ NURLARIN KERAMETLERİNİN ZEKATLARINI YAZDIK

Kıymetli abiler, hizmetlerin çok az kısmının haberini veriyoruz ancak Risale-i Nurların kerametlerinin zekatlarını siz kahraman abilerimize yazıyoruz. Büyüklerimizin ellerinden küçüklerimizin gözlerinden öpüyor geçmiş Ramazan bayramınızı tüm kalp ve ruhumuzla tebrik ediyoruz. Cenab-ı Hak bizleri ve sizleri Kur’an ve imanın hizmetlerinden ayırmasın Amin Amin. Bu kusurlu kardeşinizin kusurunu affediniz. Kardeşlerimiz adına bir talebim olacak: Bu gurbet içinde, gurbette bulunan aciz, fakir kardeşlerinize namazlarda ve derslerden sonra dua etmenizi rica ve arz ediyorum. Cenab-ı Hak, Üstadımızdan ve tüm Risale-i Nur talebelerinden ebeden daima razı olsun.

Finlandiya Nur Talebeleri

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum