Müslüman nüfus 2 milyarı geçti

Müslüman nüfus 2 milyarı geçti

Küresel Müslüman Nüfus web sitesinin bu hafta başlarında bildirdiğine göre, dünyadaki Müslüman nüfusunun 2 milyar 6 milyon 931 bin 770'e ulaştığı tahmin ediliyor

Rapora göre Müslümanlar, 8 milyarı aşkın küresel nüfusun yüzde 25'inden fazlasını temsil ediyor. İslam Hristiyanlıktan sonra dünyanın en büyük ikinci dini durumunda.

Asya ve Afrika'da 26 ülkede İslam'ın resmi din olduğu belirtilen raporda, İslam'ın aynı zamanda dünyada en hızlı büyüyen din olduğunu da yer verildi.

Pew Araştırma Merkezi'nin 2017 tarihli bir raporu, Müslümanların "dünyanın en hızlı büyüyen dini grubu" olduğunu ve İslam'ın dünyanın en büyük dini olarak Hristiyanlığı geride bırakacağını öngörüyordu.

"Müslümanlar dünyanın her bölgesinde bulunuyor" diyen Küresel Müslüman Nüfus, Müslümanların en yüksek yoğunluğunun Asya-Pasifik bölgesinde yer aldığına dikkat çekti.

Fas Dünya Haberi'nin bildirdiğine göre Endonezya, 240.977.000'den fazla kişi ile dünyanın en büyük Müslüman ülkesi. Onu Pakistan (+230 milyon), Hindistan (+219 milyon), Bangladeş (+156 milyon) ve Nijerya (+113 milyon) izliyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum