Müslüman karşıtlığı propaganda oldu

Müslüman karşıtlığı propaganda oldu

ABD yönetimi, Müslüman karşıtı söylemlerin terör örgütleri tarafından bir propaganda aracı haline getirildiği uyarısında bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı, bu yıl kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri dolayısıyla ülkede özellikle Cumhuriyetçi adayların kullandığı Müslüman karşıtı söylemlerin, terörist gruplar tarafından propaganda aracı haline getirildiği uyarısında bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby, günlük basın toplantısında, yaklaşan seçimlerle birlikte ülkede Müslümanlara yönelik nefret söylemlerini değerlendirdi.

Kirby, “Müslümanlara karşı yapılan yorumların etkileri hakkında dikkatliyiz. Söylenilen sözler, ya da yapılan eylemler bazı düşmanların iştahını kabartıyor ve onların bunun üzerinden uydurduğu hikayeler onları yenmemize yardımcı olmuyor” dedi.

Seçim kampanyalarında kullanılan söylem tartışmasına girmek istemediğini belirten Kirby, Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Donald Trump’ın ülkeye Müslümanların alınmaması yönündeki sözlerine cevap olarak yaptığı yoruma atıfta bulunarak, ülkeye girmesi için kimsenin herhangi dini bir teste tabi tutulmadığını söyledi.

Herhangi Müslüman bir ülkenin konu üzerine Dışişleri Bakanlığına kaygılarını dile getirip getirmediği yönünde bir soru üzerine Kirby, yorum yapmak istemedi.

"Herkes kullandığı dile özen göstermeli"

Kirby, her gün kendisinin de dünyanın farklı bölgelerindeki ülkeler hakkında yorum yaptığını fakat kullandığı dile önem gösterdiğini ifade ederek, ABD’li siyasetçilerin söylediği sözlerin nasıl algılandığının önemine vurgu yaptı.

Seçimlerde Müslümanlara yönelik söyleme atıfta bulunan Kirby, terörist organizasyonların da bu nefret söylemini kullanarak karşı bir propaganda aracına dönüştürdüğüne dikkat çekti ve “Herkesin bunun farkında olması gerekir” dedi.

Ayrıca, bu söylemlerin ABD değerlerini yansıtmadığını belirten Kirby, “Ülke olarak biz bu değiliz. Ne söylediğimizi ve bunun dünyanın farklı yerlerinde nasıl algılandığı önemlidir” yorumunda bulundu.

Özellikle Donald Trump’ın Müslümanlara karşı söylediği sözler her gün farklı bir açıdan ABD’nin gündeminde yer almaya devam ederken, yapılan anketlere göre, oluşturduğu nefret söylemine rağmen Trump Cumhuriyetçi adaylar arasında önde gidiyor.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.