Müslüman kadınlara ayrı plaj!

Müslüman kadınlara ayrı plaj!

Rusya'da Müslümanların ayrı plaj talebine Ortodoks ve Budist liderler destek verdi.

Rusya'nın başkenti Moskova'da yaşayan Müslümanlar, kadın ve erkeklerin ayrı kullanabilecekleri plaj düzenlenmesini istiyorlar.ç Müslümanlatın bu talebine Ortodoks ve Budistlerden de destek geldi.

Moskova'daki VNDH Fuar ve Sergi Merkezi'nde, bu ay açılacak olan yapay plaj ve havuzlar için hazırlıklar devam ediyor. Daha önce Moskova Nehri kıyısındaki Gorki Parkı'nın da bir bölümü, kumla kaplanıp şezlong ve şemsiye yerleştirilerek yapay plaja çevrilmişti.

Moskova bölgesi Müslümanlarının manevi müdürlüğü başkan yardımcısı aynı zamanda Etnik ve Dini Gruplararası Uyum Komisyon üyesi Albir Krganov tarafından kadın ve erkekler için Moskova'da düzenlenecek olan yapay plaj ve havuzlarda Müslümanların dini yaşantılarına uygun yararlanabilecekleri şekilde düzenlenecek ayrı bir plaj ve eğlence merkezi talebi yapıldı.

Krganov hazırladığı dilekçede, yüzbinlerce dindar insanın şehirde karma olarak kullanılan plajlara gidemediğini belirtti. "Herkes gezmeye yurtdışına gidemez, dini ya da ahlaki nedenlerle ortak plajlara gidemeyen insanlar için ek eğlence bölgeleri açmayı düşünün" ifadesini kullandı.

Müslümanların ayrı plaj için verdikleri dilekçe, Yahudi Rus Ortodoks kilisesi ve Budist dini temsilcileri tarafından desteklendi. Müslümanlar tarafından önerilen kadın ve erkekler için ayrı plaj düzenlemesi teklifi, Yahudi Rus Ortodoks kilisesi ve Budist din temsilcileri tarafından da destek gördü.

Krganov, İsrail, Türkiye ve Almanya gibi ülkelerin kadınlar ve erkekler için  ayrı plajları olduğunu sözlerine ekledi. Müslüman nüfusun çoğunlukta olduğu Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da bu tür plajların olduğunu söyledi.

Turizm ve Sanayi Rus Birliği Başkan Yardımcısı Yuri Barzykin, ayrı plajlar tahsis edilmesinin, bölge turizmi için ve insanların kendilerini rahat hissedecekleri bir yer olması hasebiyle, projeyi destekledi.

Projeye karşı çıkanlar da var. Bunlardan biri olan Komünist Parti milletvekili Valery Rashkin kadın ve erkekler için ayrı plaj projesinin realiteye aykırı olacağını iddia etti: "İnsanların dini inançlarını yaşam kurallarına uygun yaşamaları için biraraya gelebildikleri kilise ve cami gibi özel yerler vardır. "

Kadın ve erkek için ayrı plaj dilekçesini imzalayan dini temsilciler arasında, Rus Ortodoks Kilisesi'nin önemli isimlerinden Vsevolod Chaplin, Rus Yahudi Toplulukları Derneği Başkanı Aleksey Boroda ve Rusya Geleneksel Budist Topluluğu temsilcisi Andrey Balzhirov da var.

dunyabulteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.