Müslüman Japon, İslam'dan çok sinirlenen anne ve babasını camiye götürdü!

Müslüman Japon, İslam'dan çok sinirlenen anne ve babasını camiye götürdü!

Daha önce İslamiyeti seçen Hajj Kyoichiro Sugimoto, henüz Müslüman olmayan anne ve babasını camiye götürdü, olanları anlattı

İbrahim Mert-RİSALEHABER

Japonya Chiba İslam Kültür Merkezi'nde yönetici olan Hajj Kyoichiro Sugimoto, iki hafta önce cuma günü anne ve babasını camiye götürdü.

Babasının Müslümanlıktan bahsetmesine çok kızdığını belirten Sugimoto, "Geçen hafta ailemi bir inanç yolculuğuna davet ettim. Harika bir yolculuktu" dedi.

Cuma günü vaaz sırasının kendisinde olduğunu, babasının da cemaatin arasına geçerek vaazı dinlediğini belirten Sugimoto, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İslam'dan bahsettiğimde çok sinirlenen 75 yaşındaki babam, 13 Mayıs 2022 Cuma günü hayatında ilk kez Chiba İslam Kültür Merkezi'nde Cuma namazına katıldı. Bu gerçekten inanılmazdı. Ben sadece o gün Cuma vaaz etmekten sorumluydum. Sonra babam birçok yabancı Müslümanın arasına girdi ve vaazımı dinlemek için oturdu. Gifu'da yaşayan anne ve babamı Gifu'daki mescide getirmek kolay olmadı. Bu yüzden onları Chiba'ya götürmek için yeni bir plan geliştirdim. Ayrıca ertesi gün anne ve babamı Tokyo Camii'ne götürdüm. Mescide girdiklerinde annem başörtüsü taktı. Annem daha önce başörtüsünü eleştiriyordu ama bu sefer kendi isteğiyle taktı. Anlayışlı insanlar olarak ailemden etkilendim. Kur'an-ı Kerim'in 17. suresi 23. ayetinde Allah, "Rabbin, kendisinden başkasına ibadet etmemenizi ve ana-babaya iyi davranmanızı hükmetmiştir" buyurmaktadır. Vazifelerimden biri annemle babamı mescide götürmekti ve görevim tamamlandı. Elhamdülillah."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.