'Mursi'nin vefatı Batı'nın da yüz karasıdır'

'Mursi'nin vefatı Batı'nın da yüz karasıdır'

Prof. Dr. Tayyar Arı, "Muhammed Mursi'nin mahkeme salonunda vefatı sadece Mısır'ın değil, Batı dünyasının da yüz karasıdır" dedi.

Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tayyar Arı, Mısır'ın demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'nin mahkeme salonunda vefatının sadece Mısır'ın değil, bu süreçte darbenin yanında yer alarak yüzlerce İhvan mensubunu gösteriler esnasında kurşuna dizen, idama mahkum eden ve darbeci yönetimi destekleyen Batı dünyasının da yüz karası olduğunu söyledi.

"Mursi'nin ölümünün meşruiyetlerini dış patronlardan alan Suudi Arabistan ve onun Körfez'deki avaneleri için de bir yüz karası olduğunu" anlatan Arı, "Mursi'nin ölümü ile sadece Mısır halkının gelecek ümidi ölmedi aslında ölen insanlıktı, insanlık dersi veren Batı'nın insanlığıydı. Mursi'nin ölümü, maalesef tarihe bir utanç olarak geçecek fakat onurlu Mısır halkının direnişini ve şehidini tarih altın harflerle kaydedecek. Bu aslında bir onur savaşıydı." diye konuştu.

Prof. Dr. Arı, Mursi'nin, Müslümanlığın onurunu son anına kadar tereddüt etmeden savunduğunu ve bu uğurda şehit olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Muhammed Mursi inşallah hem Mısır halkının hem de mazlum Müslüman dünyanın direniş sembolü ve meşalesi olacak. Bu utancı Mısır halkı ve ona tam destek veren mazlum Müslüman dünya şanlı bir gelecekle tarihin utanç sayfalarına gömecektir. Buna Türkiye ve Orta Doğu'nun tarihi şahittir. İhvan (Müslüman Kardeşler) tarihin hiçbir döneminde şiddeti bir mücadele yöntemi olarak görmemiş, tek bir masumu bile öldürmemiş bir İslami gruptur. Maalesef Batı dünyası, İsrail aleyhindeki tüm Müslüman gruplara terörist yaftası yapıştırıyor.

Bu tavrı Seyyid Kutub idam edildikten sonra da değiştirmedi. Kaldı ki Seyyid Kutub, İhvan'ın esas tarzına uymayan daha mücadeleci ve aksiyoner bir anlayışa sahipti. O nedenle ben İhvan'ın mücadele yönteminde bir değişiklik olmayacağını ve meşru zeminde mücadelelerini devam ettireceklerini düşünüyorum. Bu vesileyle şunu belirteyim. Bölgedeki terör örgütlerinin tamamı yani El Kaide, DEAŞ ve bileşenlerinin tamamı, Suudilerin finanse ettiği, CIA ve MOSSAD'ın emrinde olan örgütlerdir. Suudiler finanse ediyor, CIA ve MOSSAD yönetiyor amaçları da İslam karşıtlığı üzerinden hem Batı karşısında düşman cephe açmak hem de İslam ülkelerine operasyon ve işgalin meşru zeminini hazırlamaktır."

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum