Mursi'nin duruşmasına erteleme kararı

Mursi'nin duruşmasına erteleme kararı

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 24 kişinin "yargıya hakaret" suçlamasıyla yargılandığı dava duruşması ertelendi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mursi ve 24 kişinin yargılanmasına Kahire Ceza Mahkemesinde devam edildi. Duruşmada söz alan Mursi, Mısır halkının ve salonda hazır bulunanların geçmiş bayramını kutladı. "Mahkemeye saygı duymakla birlikte yargılanmayı kabul etmediğimi, devrim ve devrimcilerden yana olduğumu vurgulamak istiyorum" diyen Mursi'nin daha fazla konuşmasına izin verilmedi. Mahkeme davayı 1 Ekim'e erteledi.

Yargıya hakaret davasında Mursi'nin yanı sıra avukatlar, gazeteciler ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) mensupları yargılanıyor. Sanıklar, yargıya hakaret ve yargının işleyişine müdahale etmekle suçlanıyor.

Mursi, kamuoyunda "Büyük casusluk" olarak bilinen davada müebbet hapis (25 yıl), İttihadiye Olayları davasında 20 yıl hapis, "Vadi'n-Natrun Hapishanesi Olayı" olarak da bilinen "hapishaneler baskını" davasında ise idam cezasına çarptırıldı. Mursi'nin "yargıya hakaret" ve "Katar adına casusluk" davalarındaki yargılanma süreci ise devam ediyor.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.