Münihliler Saldırıya Uğrayan Camiye Sahip Çıktı

Münihliler Saldırıya Uğrayan Camiye Sahip Çıktı

Almanya'nın Münih kentinin Pasing kasabasında geçen hafta kundaklama girişiminde bulunulan Hacı Bayram Veli Camii'ne vatandaşlar sahip çıktı.

Dün akşam cami önünde düzenlenen "insan zinciri" etkinliğine onlarca vatandaş katılarak camiye yapılan saldırıyı kınadı. Aralarında yerel siyasi ve medya temsilcilerinin de yer aldığı katılımcılar yaklaşık bir saat süren etkinliğin ardından cami önünde el ele verip zincir oluşturdu ve İslam karşıtlarına açık mesaj verdi.

Program esnasında konuşma yapan Münih Yabancılar Meclisi Başkanı Nükhet Kıvran, Münih'in kültürel açıdan farklılıklara sahip bir kent olduğunu vurgularken, yerel siyasiler de eyleme katılıp İslam karşıtlarına ve saldırganlara karşı Müslüman vatandaşlarla dayanışma içinde olduklarını göstermek istediklerini ifade ettiler. Programda Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) adına konuşma yapan Aykan İnan ise 2012 yılından beri Almanya genelinde kundaklama girişiminde bulunulan cami sayısının 80 olduğunu söyledi ve Müslümanların ayrımcı söylem ve dışlamalara maruz kalmasının endişe verdiğini kaydetti.

Geçen hafta Çarşamba sabahı saldırıya uğrayan Hacı Bayram Velii Camiinin Münih'te diyalog çalışmaları ve mimari yapısı ile tanınmış bir yer olduğunu belirten İnan, saldırının tesadüf olmadığını ve saldırganın ceza alması gerektiğini söyledi. Ancak bu şekilde saldırıların önüne geçilebileceğini sözlerine ekleyen İnan, desteklerinden dolayı komşulara ve siyasilere teşekkür etti.

Geçen hafta cami binasının hemen bitişiğinde bulunan depoya yönelik kundaklama girişimi sonrası depo kullanılamayacak şekilde yanmıştı.

CİHAN

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.