Mülteciler Almanya'dan gönderilebilecek

Mülteciler Almanya'dan gönderilebilecek

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere mültecilerin daha hızlı sınır dışı edilebilmeleri için çalışma başlatıldığını duyurdu. Maiziere yaşanan taciz olayının ardından çalışmalara başlandığını belirtti.

Yılbaşında yaşanan taciz olaylarının ardından Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Cezayir, Fas ve Tunuslu mültecilerin daha hızlı sınır dışı edilebilmesi için çalışma başlatıldığını duyurdu.
Çalışmayla, söz konusu ülkelerden gelen mültecilerin eskiden olduğu gibi belediyelere dağıtılmayıp, geri gönderme tesislerinde tutulmaları ve iltica başvurularının hızlı şekilde değerlendirilmesi öngörülüyor. Böylece başvuruları reddedilenlerin daha hızlı sınır dışı edilmesi hedefleniyor.
Alman yasalarına göre Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin yanı sıra Bosna Hersek, Makedonya, Sırbistan, Karadağ, Arnavutluk, Kosova, Senegal ve Gana güvenli ülke statüsünde yer alıyor ve bu ülkelerden gelen iltica başvuruları reddediliyor.

10 bin EURO para ödülü

Ayrıca, yılbaşında taciz ve gaspa uğradığı iddiasıyla polise başvuranların sayısının 650'yi aştığı bildirilirken, Köln Savcılığı olayların aydınlatılması ya da olaylara karışanların bulunması konusunda yardımcı olacak kişilere 10 bin euro para ödülü verileceğini açıkladı.
Köln'de protesto
Öte yandan Köln'de ülkede yılbaşında meydana gelen taciz ve gasp olaylarını protesto etmek için gösteri düzenlendi. Çeşitli kadın dernekleri tarafından organize edilen gösteri, "Köln'de kadınlar yürüyor" sloganıyla, tarihi Köln Katedrali yanındaki Roncalliplatz Meydanı'nda gerçekleştirildi.
Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu göstericiler, uzun süredir ülke gündemini meşgul eden taciz olaylarını protesto etti. Zaman zaman sloganlar atan, zaman zaman da dans eden protestocular, ellerinde "Kadınlara saygı" ve "Cinsiyet ayrımcılığına hayır" şeklinde dövizler taşıdı.
Gösteri alanında yapılan konuşmalarda, yılbaşı gecesi yaşanan taciz skandalının ardından Köln'deki birçok kadının güvenliğinden endişe ettiği ve şubat ayındaki karnaval kutlamalarında da yılbaşı gecesi olanların tekrarlanmasından kaygı duyulduğu belirtildi.
Soğuk havaya rağmen yaklaşık iki saat süren gösterinin ardından katılımcılar olaysız dağıldı.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.