Mülteci sınıfında skandal ders

Mülteci sınıfında skandal ders

Belçika’da sığınmacılara yönelik bir dil kursunda, çocuklara ‘Babam bomba attı, hapse düştü’, ‘Hapiste sandviç yiyorum’ gibi örneklerle ders anlatıldığı ortaya çıktı.

BRÜKSEL’İN Anderlecht bölgesinde faaliyet gösteren, sığınmacılara yönelik Erasme adlı Fransızca kursunda yaşanan skandal, Catherine Lemaire isimli bir kadının yaşananları Facebook üzerinden yayınlamasıyla dünya basının gündemine geldi. De Redactie isimli internet sitesinin haberine göre, Iraklı bir sığınmacıya ders veren Catherine Lemaire isimli kadın, alıştırma kitabındaki 15 cümle içerisinde, ‘Babam bomba attı ve hapse düştü’, ‘Babam horladı ve hapse düştü’, ‘Bana bombayı ve hapsi gösterdi’ ve ‘Hapiste sandviç yiyorum’ gibi  örnekleri görünce şaşkınlığa uğradı.

DEĞİŞTİREMİYORUZ!

Adı açıklanmayan sığınmacı, bu gibi ifadelerin kendisine kaçtığı şiddet günlerini hatırlattığını söylerken, Fransızca öğretmeni Lemaire de kitabınının fotoğrafını çekip Facebook hesabından paylaştı. Tepkilere karşılık, açıklama yapan kursun sorumlusu Bernard Delecluse, kitabın 3 yıldır kullanıldığını, değiştirmek istediklerini ancak her bir sınıf için her yıl yeni bir kitap hazırlamanın imkansız olduğunu savundu. Delecluse, sorumluyu tespit etmek için soruşturma başlatmak istediğini belirtti.

Star

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.