'Mukaddes Emanetler Işığında' sergisi açıldı

'Mukaddes Emanetler Işığında' sergisi açıldı

Kutsal Emanetlerin İstanbul’a getirilmesinin 500. senesinde hüsn-i hat, kat'ı, tezhip, minyatür ve ebrudan oluşan “Mukaddes Emanetlerin Işığında” sergisi açıldı.

Tarihi Bahariye Mevlevihanesi’nde faaliyetlerini sürdüren Bahariye Sanat Atölyesi, Yavuz Sultan Selim'in Mısır'ı ve kutsal toprakları Osmanlı hudutlarına katmasıyla beraber, Kutsal Emanetlerin İstanbul’a getirilmesinin 500. senesinde hüsn-i hat, kat'ı, tezhip, minyatür ve ebrudan oluşan “Mukaddes Emanetlerin Işığında” sergisi açtı.

Serginin proje koordinatörü Meryem Güney, yaşayan mirası hatırlatmak adına böyle bir sergiyi tasarladıklarını, serginin 2 yıllık bir emeğin neticesi olarak ortaya çıktığını, sergiyi yurt içinde ve dışında farklı noktalarda açmak istediklerini belirtti.

“Tamamı özgün 40 eser sergileniyor”

Güney, “20 sanatçımız sergiye ikişer eserle katıldı ve toplam 40 eserli bir sergi meydana geldi. Bu eserlerin hepsi özgündür, Mukaddes emanetlerden esinlenerek çalışılmış eserlerdir. Gelecek nesillerimize değerlerimiz hatırlatmak açısından önemsiyoruz. Emanetlerimizin birliğimizi pekiştireceğine inanıyoruz. Ben de Miraç ve Hz. Fatıma’nın sandığını anlattığım iki eserle katıldım.” dedi.

Sergide Hikmet Barutçugil, Ferhat Kurlu, Faruk Dinçer Eratlı gibi isimlerin yanı sıra duayen sanatçıların eserleri de yer alıyor. Sergide Hattat Hasan Çelebi’nin, “Ve Selam” isimli, Hazreti Muhammed'e Salavat yazılı son eseri de bulunuyor.

Sergi, 25 Mayıs akşamına kadar, 10.00 - 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.