Müjde Peygamberi Hz. Muhammed (sav)

Müjde Peygamberi Hz. Muhammed (sav)

Kutlu doğum programları yurt genelinde yoğun ilgiyle kutlanmaya devam ediyor...

RisaleHaber-Haber Merkezi

Türkiye Peygamberini konuşuyor. Kutlu Doğum haftası büyük bir ilgi ve heyecanla kutlanıyor. Doğusu Batısı, Kuzeyi Güneyi Sevgili Peygamberi Hz. Muahmmed'i (asm) anmak için salonları dolduruyor.

İşte onlardan bir demet:

GÖLBAŞINDA KUTLU DOĞUM SEVİNCİ

Ankara-Gölbaşı Yeni Asya Temsilciliğinin organize ettiği Kutlu Doğum Programı geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Halil Uslu’nun Konferans verdiği ve Mesut Nurver’in Asr-ı saadetten sunumlar yaptığı programın sunuculuğunu Cihan Cambaz yaptı.

Can Kardeş dergisi abonesi çocukların ve ailelerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen programda birbirinden güzel faaliyetler gerçekleştirildi. 6.sınıf öğrencisi Süleyman Kutlutürk'ün okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda açılış konuşmasını Seyfettin Bulut yaptı. Ardından sahneye davet edilen yazar Halil Uslu, "Müjde Peygamberi" konulu konferansını sundu.

Mesut Nurver, Asr-ı saadetten hatıraları bize sunarken aileler gözyaşlarını tutamadı.

Alparslan Eraslan'ın okuduğu Hoş geldin adlı şiir kalplere Efendimizin a.s.m gelişini hissettiren bir tebrik manasındaydı. Can Kardeş grubu Efendimizin (a.s.m) dilinden dualar okudu. Ve yine cankardeşler arasında yapılan mektup yarışmasında dereceye giren ilk 5 kişi Peygamberimize mektuplarını okudular ve mektuplarını peygamberimize hediye ettiler. Programın geçiş aralarında ise üçerli grublar halinde hadisler okundu.

"Kırk yaşındasın" adlı şiiri Berkay Erçıktı okudu. Gölbaşı İmam-Hatip Lisesi grubunun oluşturduğu koro okuduğu salavat ve ilahiler ile gecenin mutlu ve huzurlu havasına ayrı bir neşe kattı.

Programın sonunda liseliler koro halinde veda hutbesini okudular.


Kutlu Doğum için bin kişilik kardeşlik sofrası kurdular

Kutlu Doğum Haftası'nda Çorumlu esnaflar bin kişilik kardeşlik sofrası kurdu. Değişik kesimlerden davetlilerin katıldığı Kutlu Doğum yemeğinde dualar okundu, ilahiler söylendi.

Çorum'da Sancaktar Camii çevresinde bulunan esnaflar, Kutlu Doğum Haftası'nda sevgi ve kardeşliğin pekişmesi için 5 yıldır yemek veriyor. Beş yıl önce 20 kişinin oturduğu kardeşlik sofrasına bu sene bin kişi konuk oldu. Yunus Emre Otoparkı altında gerçekleşen Kutlu Doğum yemeğine Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Müftüsü Ahmet Çelik, AK Parti İl Başkanı Faruk Özkader, MHP İl Başkanı Hüseyin Esenyel, Çorum eski Milletvekili Adnan Türkoğlu, bazı Belediye Meclis üyeleri, daire müdürleri, esnaflar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yaklaşık bin kişiye esnaf tarafından güveç ve helva ikram edildi. Protokol mensuplarının esnafla aynı masayı paylaştığı yemek, Müftü Ahmet Çelik'in yaptığı dua ile sona erdi.

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle verdikleri yemeğe katılan herkese teşekkür eden esnaf, geleneksel hale getirdikleri programı gelecek yıllarda da devam ettirme konusunda kararlı olduklarının altını çizdi. Sancaktar esnafından Mahmut Savran, Kutlu Doğum yemeğine ilk olarak 20-30 kişinin geldiğini, şimdi ise bin kişiye yemek verdiklerini söyledi. Organizasyondaki amaçlarının kardeşliği pekiştirmek ve Hz. Muhammed'in (SAV) Kutlu Doğum Haftası'nı hatırlatmak olduğunu anlatan Savran, "Biz çocukken Kutlu Doğum'dan haberimiz bile yoktu. Ama şimdi herkesin haberi oluyor, şenlik oluyor ve kardeşliğimizi pekiştiren etkinlikler düzenliyoruz. Biz bunu daha da ilerletmeye çalışıyoruz. Bu organizenin tüm Çorum'a yayılmasını istiyoruz." dedi.


Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Kürtçe mevlit okundu   
 
Hakkari'de Özgür Yaşam Derneği ile Hakkari Eğitim ve Kalkınma Derneği (HEK-DER) tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası kutlamalarında okunan Kürtçe mevlide 3 bin kişi katıldı.

Hakkari Özgür Yaşam Derneği ile Hakkari Eğitim ve Kalkınma Derneği (HEK-DER) tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programına bayanlar büyük ilgi gösterdi. Bin 500 kişi kapasiteli salona tam 3 bin kişi girdi. Bayan ve erkeklere dernek yetkilileri tarafından birer mealli Kur'an-ı Kerim ve Hz. Muhammed'in (SAV) hayatını anlatan kitaplar hediye edildi.

Program sunucusu öğretmen İdris Kaval, Hz. Muhammed ile ilgili konuşmasını baştan sona Kürtçe yaptı. Daha sonra İmam Hatip Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Nurettin Çifti Kur'an'-ı Kerim'den Fetih süresini okudu. Arapça okunan sürenin meali ise Salih Kaval tarafından Kürtçe olarak aktarıldı.

Def ve müzik eşliğinde Salih Kanat isimli din görevlisinin Kürtçe ezgiler söylediği sırada bazı bayanlar gözyaşlarına hakim olamadı. Ardından imam Salih Kaval tarafından def eşliğinde Kürtçe mevlit okundu.

Ardından Grup Tillo tarafından Kürtçe ilahi ve kasideler seslendirildi. Programa konuşmacı olarak katılan Ahmet Tur da, Kürtçe yaptığı konuşmasında Hz. Muhammed'in hayatından örnekler verdi.


Kutlu Doğum coşkusunu köylere taşıdılar   
 
Mersin'in Anamur ilçesine bağlı Ormancık köyü imam hatipleri Murat Durmuş, Fatih Uğur ve Zekai Kibrit, Kutlu Doğum coşkusunu köylere taşıdılar.

Hz. Peygamber ve Kardeşlik Şöleni adını verdikleri programa Akine, Evciler, Sarıağaç, Ormancık köylerinde oturan vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Programa Anamur Milli Eğitim Müdürü Aziz Dağıstan, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Yıldırım, MHP İlçe Başkanı Ramazan Yalçın, CHP İlçe Başkanı Kasım Duman, MHP İl Genel Meclisi üyeleri Mehmet Ali Keskinaslan ve Ali Rıza Kibrit de katıldı.

Kutlu Doğum şöleninde konuşan Terminal Camii İmam Hatibi Hüseyin Ay, "Peygamber efendimizin sevgisini, hoşgörüsünü ve misafirperverliğini halkımıza gösterme adına yapılan bu programla efendimizi buraya davet etmiş oldunuz." dedi.

Programda çeşitli camilerin imam hatipler, okudukları Kur'an-ı Kerim ve ilahilerle vatandaşların duygulu anlar yaşamasına neden oldular.

Köy halkı tarafından bağışlanan 8 küçükbaş hayvan kesildi. Vatandaşlara etli pilav, tatlı, keşkek, gül ve çeşitli hediyelerin ikram edildiği program 4 saat sürdü. Vatandaşlar, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla köylerinde böyle bir program hazırlanmasından dolayı yetkililere teşekkür etti.