Muğla'ya 'beyaz örtü' çok yakıştı

Muğla'ya 'beyaz örtü' çok yakıştı

Türkiye'de etkili olan soğuk ve kar yağışlı hava Muğla'nın da yüksek kesimlerinde etkili oldu.

Yaz mevsiminde denizi, kumu ve güneşli gün sayısıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Muğla, kış aylarında da beyaza bürünen ormanlık alanlarıyla tatilcilere farklı alternatifler sunuyor.

Menteşe ilçesindeki Saburhane Mahallesi'nde bulunan Hisar Dağı'nın eteklerinde yer alan tarihi Muğla evleri de kar yağışı sonrası beyaza büründü.  

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin her mevsim ayrı güzel olduğunu söyledi.

İlçe merkezine yaklaşık 2 yıldır kar düşmediğini belirten Gümüş, uyandıklarında çok alışık olmadıkları kar manzarasıyla karşılaşan vatandaşların Saburhane Meydanı'ndaki tarihi evlerin fotoğraflarını çekmek için geldiğini dile getirdi.

Öte yandan, ilçede kar yağışı zaman zaman ulaşımı olumsuz etkiliyor. Bölgedeki yüksek kesimlerde kar kalınlığı yaklaşık 30 santimetreye ulaştı.

İlçede 5 gündür aralıklarla etkisini sürdüren yağış nedeniyle Düğerek, Yaraş ve Karabağlar mahalleleri ile Yayla mevkisi ve çevre yolundaki bazı tarım alanları su altında kaldı. Kar yağışıyla tarım alanları da beyaza bürünürken, gece sıcaklığın sıfırın altında 4 dereceye düşmesi nedeniyle arazideki sular da dondu. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.