Müftülük, yatalak ve engellilere evde Kur'an öğretecek

Müftülük, yatalak ve engellilere evde Kur'an öğretecek

Antalya Manavgat Müftülüğü, işitme engellilerden sonra yatalak ve yürümekte zorlananlar için yerinde Kur'an öğrenim kursu açtı.

Manavgat Müftülüğü'nün 2 ay önce Çağlayan Cami'nde işitme engellilere yönelik açtığı 'Dinimi Öğreniyorum' kursu sona erdi. Manavgat Müftüsü Halil Taş, 2 aylık kurs sonucunda Kur'an okumasını öğrenen 22 işitme engelli kursiyere belgelerini verdi. Engellilere yönelik din hizmeti vermeye aralıksız devam edeceklerini belirten Müftü Taş, işitme engellilere yönelik açtıkları 'Yerinde Dinimi Öğreniyorum' kursunun Akdeniz Bölgesi'ne model olduğunu söyledi. İşitme engellilerden sonra yatalak ve ev dışına çıkmayan kişiler için de yerinde 'Dinimi Öğreniyorum' kursu açtıklarını belirten Taş, yürüme engellilerden talep beklediklerini kaydetti.
Taş, "Rabbimizin yüce kelamı Kuran'ı öğretmek için Manavgat'ta gece gündüz çalışmaya hazırız. Geçen yıl ilçemizde yaz kurslarıyla birlikte yaklaşık 10 bin kişiye yüce kelamımız Kuran'ı okumayı öğrettik. Dinimizi öğretmede engelli vatandaşlarımıza da ulaşmak istiyoruz. İşitme engellilerimizle birlikte yaptığımız çalışmayla bir kurs hazırladık. 2 ay içinde işitme engelli 22 kardeşim Kur'an okumasını öğrendi. Yerinde kurslarla da yürüme engelli ve yatağa bağlı yaşayan kardeşlerimize Kur'an okumasını öğrenmelerine vesile olacağız." diye konuştu.
Haberaktüel