Müftülük Kutlu Doğum'u vatandaşlarla birlikte yaşayacak

Müftülük Kutlu Doğum'u vatandaşlarla birlikte yaşayacak

Adana Müftüsü İsmail Canbolat, Kutlu Doğum coşkusunu vatandaşlarla yaşayacaklarını söyledi.

Canbolat, "Geleneksel olarak 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası heyecanı tüm yurdu sarmaya başladı. Âlemlere rahmet olarak gönderilen ve insanlığın son kurtarıcısı Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın miladi takvimle 20 Nisan 571 tarihinde gerçekleşen doğumu, Diyanet İşleri Başkanlığınca Kutlu Doğum Haftası olarak kutlanmaktadır." dedi.
Hafta münasebetiyle ülke genelinde ve vatandaşların yaşadığı 50’ye yakın ülkede kutlamaların yapılacağını vurgulayan Canbolat, "Kutlamaların ana teması 'Hazreti Peygamber ve Merhamet Eğitimi' olacak. 'İnsanlık Merhameti Ondan öğrendi' vurgusunun yapılacağı hafta dolayısıyla birbirinden değişik etkinlikler gerçekleştirilecek." diye konuştu.
Canbolat, "Hafta dolaysıyla yurt içinde müftülüklerimiz ve yurt dışında dini temsilciliklerimiz organizesinde çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Konferans, seminer, sempozyum, hutbe, makale, şiir ve Kur’an-ı Kerimi güzel okuma yarışmaları gibi kültürel etkinlikler yanında; hatim, mevlid, vaaz ve irşad gibi dini programlar gerçekleştirilmektedir. Ayrıca halka yönelik olarak gül dağıtımı gibi gönül yaklaşımı yanında; fakirlere yardım, eğitime destek, hastane ve huzur evi ziyaretleri gibi sosyal içerikli etkinliklerde bulunulmaktadır." ifadesini kullandı.
Stargündem