Mucizevi 'Gilaboru' için tanıtım atağı

Mucizevi 'Gilaboru' için tanıtım atağı

Kayseri'nin Bünyan ilçesi ile özdeşleşen ve şifa kaynağı olarak bilinen gilaboru mevyvesinin suyu, belediye tarafından şişelenip etiketlendi.

Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, "Sağlıklı yaşam anlamında ilçemizde yaygın tüketilen gilaboru suyunu şişeleyerek, ulusal ve uluslararası tanıtım için bir çalışma başlattık'' dedi.

Kentteki bazı ilçelerde de yetişen ancak Bünyan'ın simgelerinden gilaboru meyvesinin tanıtımı amacıyla önemli bir adım atıldı.

Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, "Türkiyede ender bulunan bir bitki, meyvenin Bünyan'da da yetiştiğini biliyoruz. Fakat bugüne kadar iç ve dış piyasalara tanıtımı noktasında birçok sorunlar oldu. Bugün itibarıyla belediye olarak bu meyveden yazın gerekli toplamaları yaptık ve suyunu çıkardık. Elde ettiğimiz gilaboru suyunu, şişeledik ve etiketini bastık." dedi.

Yapılan bu çalışmanın, sağlıklı yaşam anlamında ilçemde yaygın tüketilen gilaborunun ulusal ve uluslararası kamuoyuna tanıtımı noktasında bir çalışma olduğu vurgulandı. Buna bağlı olarak Gülcüoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "İnşallah bununla ilgili önümüzdeki yıllarda daha yoğun bir çalışma sergileyeceğiz. Endüstriyel anlamda çalışma yapılması, tüketici ve işin finansmanı noktasında bazı kalkınma ajanslarıyla görüşmelerimiz devam ediyor. Bununla ilgili bir proje çalışmasını da kısa zamanda yapacağız. O zaman daha endüstriyel bir ürün haline gelecek."

Faydaları saymakla bitmiyor

Sonbaharda toplanıp salamura yapıldıktan sonra tüketilen gilaborunun, sadece böbrek hastalıklarına değil, birçok hastalığın tedavisinde de yararlı olduğu öne sürülüyor. Uzmanlar, kabukları kaynatılan gilaborunun, astım, romatizma, yüksek tansiyon, sara nöbetleri (epilepsi), kabakulak, doğum sonrası spazmlar, uyku bozukluğu gibi birçok hastalığın tedavisinde kullanılabildiğini bildirdi.

Gilaboru suyunun ayrıca, safra kesesi hastalıkları ile bazı karaciğer hastalıklarına da iyi geldiği ifade ediliyor. Gilaborunun bazı kanser tümörlerini azaltmadaki olumlu etkileriyle ilgili olarak araştırmalar ise devam ediyor.

DHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.