Nurullah HALİLOĞLU

Nurullah HALİLOĞLU

Mübarek toprakları ziyaret üzerine bir yazışma

Değerli Ağabeyim,

Yine uzunca bir sürenin ardından bu satırları size yazıyorum.

Bir önceki mektupta size dediğim gibi Cenab-ı Rabbu'l Alemin'in izn-u inayetiyle Suudi Arabistan'a, o mukaddes topraklara gitmek nasip oldu. Dünyevi ticaret maksadıyla yaptığımız ziyaretimiz esnasında Rabbimin avn-u inayetiyle manevi ticaret yapma fırsatı da bulduk ve tabii ki Mekke-i Mukerreme'de Kabe-i Muazzama'yı tavaf ve Medine-i Münevvere'de Efendimiz'i (SAV) ziyaret ettik.
Rabbime hadsiz hamd-u senalar ediyorum. Bizleri bu şeref ve mutlulukla serfiraz kıldı. Medine-i Münevvere'de Efendimiz'i (SAV) ziyaret ederken o kadar heyecanlandım ki anlatamam. Hep gidenlerden duyardım da tam anlayamazdım.
Meğer insan yaşayınca anlıyormuş. Tarif edilmez bir mutluluk ve sevinç. Allah tüm Müslümanlara bu mutluluğu ve sevinci nasip etsin inşaallah. Medine-i Münevvere'de kendisine mal verdiğim İbrahim Abi, sağolsun 1 gün içerisinde bana ziyaret edilecek bir çok yeri gösterip rehberlik yaptı. Allah (CC) ecrini versin ve kendisinden ebeden razı olsun. İbrahim Abi beni Uhud'da Efendimiz(SAV) yaralandığında kendisini tedavi ettikleri tepedeki yarık şeklindeki mağaraya çıkardı. Bilmem bilir misiniz, orada Efendimiz'in kokusu var. Daha mağaranın girişine yaklaşırken yoğun bir sekilde o kokuyu alıyorsunuz. Aynı koku tabii ki Ravza-i Mutahhara'da da var. O koku var ya abiciğim o koku, insanı kendinden geçiriyor. İbrahim Abi'nin mağazasında Türk komşuları ve arkadaşlarıyla da hasbıhal ettik. Onlara dedim ki: Değerli Ağabeylerim, sizlerden bir istirhamım var. Niyaz ediyorum ki Rabbim bana buraya gelip yerleşmeyi ve burada yaşamayı nasip etsin. Lütfen bu duama amin deyiniz. Amin dediler. İnşaallah Rabbim kabul buyurur ve bu aciz kuluna bu şerefi nasip eder.
 
İşte böyle sevgili ağabeyim. Hiç akılda hayalde yokken kurban olduğum Rabbim bana böyle bir nimeti nasip etti. İnan ki hala o güzelliğin ve mutluluğun hali üzreyim. Rabbim inşaallah tez vakitte bizlere oralara o kutsal farizayı ifa etmek üzere gitmeyi nasip ve müyesser etsin. Bilemiyorum siz gittiniz mi oralara, o farizayı ifa edebildiniz mi? Eğer gitmediyseniz sizlerin de tez vakitte gitmeniz için duacıyım. Gittiyseniz Allah tekrarını nasip etsin inşaallah.
 
Şimdilik yazacaklarım bundan ibaret. Cumanız Mubarek olsun. Rabbimin Selamı, Rahmeti ve Bereketi üzerinize olsun.
Allh'a emanet olunuz.
Kardeşiniz Azmi

............

Ve Alekümmüsselam ve Rahmetullahi ve Berekatuhu çok muhterem aziz Azmi kardeşim.

Ne mutlu size ki o Beytullah'ı tavaf edip, Peygamber Efendimiz'in ravza-i mutaharrasına yüz sürdünüz. Henüz fakire nesip olmayan büyük bir nimete nail olmuşsunuz. Bu sene üçüncü Hac müracaatım vaki oldu. Rabbim nasip ederse sizin ifadeden aciz olduğunuz o yüce duyguları Cenab-ı Hak inşaallah bize de yaşatır.
Orası anlatılamazmış, ancak yaşanırmış. O nimete nail olanlar duygularını bu şekilde ifade etmektedirler: Anlatılamaz, yaşanır... Sevgili kardeşim o hasbi duygularınızı ifade etmenizden gerçekten ben de etkilendim. Ne büyük nimettir Rabb-i Rahimin rızasına nail olmak... Ne büyük şereftir Habib-i Rabbülaleminin (asm) merkad-ı pakine yüz sürmek... Ne aydınlık ve huzur verici bir yoldur Hz.Muhammed Mustafa'ın (asm) yolu... Rabbim bizi her daim rızası dairesinde ve Resulünün izinde kılsın, bizi nefis ve şeytanların hile ve desiselerinden muhafaza etsin. Sizleri tebrik ediyorum ki Rabbim sizi bu şerefe nail kıldı kardeşim...

Müstecap dualarını bekler, aile efradınızla maddî ve manevî huzurlara nail olmanızı dilerim. Selam ve muhabbetlerimle, Allah'a emanet olunuz...

............

Es-Selamu Aleykum,
 
Pek Muhterem ve Değerli Ağabeyim,
 
Cezakallahu Hayren (Allah ecrinizi hayr'la versin). Rabbim inşaallah bu sene beytini ziyarete ve o kudsi vazifeyi ifaya sizleri muvaffak  kılar. Habib-i Edib'inin Mutahhar Ravza'sına yüz sürmeyi de inşaallah sizlere nasip ve müyesser eyler. Bunu can-ı yürekten, O Rahman ve Rahim olan Allah'tan niyaz ediyorum. Bizim değil, sadıkların, aşk'tan ciğeri yanıkların(Lütfen bana en son yolladığınız mailin başlığına bakıp, tavafuğa Subhanallah der misiniz!) o pak duaları hürmetine, bunu Rabb-i Rahim'den niyaz ediyorum. İnşaallah Rabbim dualarımızı kabul buyurur ve bu nimeti sizlere bahşeder.
 
Değerli Ağabeyim; hergün, bir gün daha eksilen ömür sermayemiz giderek tükenirken, bizler Rabbimizin o güzel yolunda o enbiyalar serverinin kılavuzluğunda geri kalan ömrümüzü Rabbimizin rızasına uygun nasıl daha iyi değerlendirebileceğimizin düşüncesi ve çabası içinde olmalıyız. Bu çerçevede birbirimize manevi manada destek olmalıyız. Ben sizin maillerinizde özellikle zikrettiğiniz Rabbimizin bizi nefis ve şeytanlarımızın hile ve desiselerinden muhafaza etmesi ile ilgili duanızdan dolayı size ayrıca teşekkür ediyorum. Bütün güzel dualarınız ve temennilerinizin yanında özellikle bu duanızı çok önemli buluyor ve çok seviyorum. Sıradan gibi görünen bu dua cümleciği, aslında bizim hayat imtihanımızda en önemli ve hatta yegane düşmanlarımızın her an farkında olup onlara karşı bir tayakkuz ve karşı durma halinde olmamız hususunda bizleri uyaran çok önemli bir duadır. Bu duayı aklımızdan hiç çıkarmamalı, sürekli aklımıza çakılı bir mıh gibi kafamızda taşımalıyız. Rabbim bizi nefsimizin ve şeytanlarımızın (mine'l-cinneti ve'n-nas) hile ve desiselerinden her daim muhafaza buyursun (Amin).
 
Selam ve dua ile...
 
Kardeşiniz Azmi
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.