MP Başkanı Karslı'nın hedefinde yine Nur talebeleri vardı

MP Başkanı Karslı'nın hedefinde yine Nur talebeleri vardı

Merkez Parti Başkanı Karslı, Nur talebelerine yönelik ölçüsüz ithamlarına bir yenisini daha ekledi.

Risale Haber – Haber Merkezi

Merkez Parti Başkanı Abdurrahim Karslı Bugün’e verdiği röportajda Nur talebelerine yönelik ölçüsüz ithamlarına bir yenisini daha ekledi.

Partisinin kuruluşundan itibaren planlı bir şekilde Nur talebelerini hedef alan Karslı Nur talebelerinin kandırıldığını ve ihlasını kaybettiğini iddia etti.

Açıklamalarını bir Nur Talebesi! edasıyla yapan Karslı “özel uçakla hastaneye gönderilen” Abdulkadir Badıllı ağabeye bile gönderme yapacak kadar ileri gitti.

Karslı’nın Bugün’e verdiği röportajın ilgili kısmı şöyle;

 

NUR TALEBELERİ KANDIRILDI

Siyasi iktidarın nur talebelerini devşirdiğini iddia eden Karslı, “Türkiye’de siyasal İslam’ın engeli Nur Talebeleriydi. Siyasal İslam solla hiç uğraşmadı bu zihniyetin tek hedefi demokratlar ve nur talebeleridir. MSP geleneğinden gelenler hep hürriyetçiler, demokratlar ve nur talebeleri ile uğraştı. Nur talebeleriyle uğraşmalarının nedeni ise bu talebeler siyasal islamın engeliydi. Hiç bir zaman MSP geleneği taraftarı olmadılar. Bunlar hürriyetçi değildirler, despotturlar, ahlaksızdırlar” dedi.

Siyasal islamın en büyük hedefinin nur talebelerini yanına almak olduğunu savunan Karslı son süreçte bunun başarıldığını belirtti. Karslı, “Nur talebelerini kandırdılar” diye konuştu.

İHLASI KAYBETTİK

Nur talebelerinin maddi iltifatlarla susturulduğunu savunan Karslı, bu süreçte cemaatlerin yurt, bina ve arsa sayılarının arttığını ama ihlaslarını kaybettiğini savundu. Karslı, "Yer verdiler, para verdiler, iltifat ettiler, özel uçakla hastaneye götürdüler. Bunları almamamız lazımdı bir Nur Talebesi olarak. Bediüzzaman hediye almamış. Ama bugün Nur talebeleri ellerini açtılar."

ilk-is-abdurrahim-karsli.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
38 Yorum