Moskova'da ilk teravih namazı coşkusu

Moskova'da ilk teravih namazı coşkusu

Rusya'nın başkenti Moskova'da camilere akın eden Müslümanlar ilk teravih namazını kılmanın sevincini yaşadı.

Yaşar Niyazbayev'in haberi:

İslam dünyasının beklenen Ramazan ayı, Rusya Müslümanları tarafından coşku ile karşılandı. İlk teravih için Moskova merkez camiine akın eden Rusya Müslümanları erkenden camiyi doldurdu. Birlikte ilk teravih namazını kılan Müslümanlar, namazın ardından Ramazan'ın iyi geçmesi ve mübarek günleri hakkıyla değerlendirebilmek için birlikte dua etti.

Ramazan ayında Müslümanların akın ettiği Moskova Merkez Camii'nde sohbet programları düzenleniyor. Akşam namazının ardından iftar sofralarının kurulduğu camide, Kuran tilaveti ve hatim programları da gerçekleştiriliyor. Moskova'da bulunan diğer altı camide de benzer programlar gerçekleştirilirken, Zafer Parkı'nda bulunan caminin çevresine de Ramazan Çadırı kurulacak.


PUTİN'DEN RAMAZAN MESAJI: "RAMAZAN AYININ BARIŞ AYI OLMASINI DİLİYORUM"

Öte yandan Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Rusya Müslümanlarının Ramazan ayını kutladı. Putin, Çeçenistan'da İslam Üniversitesi'nin açılışına gönderdiği görüntülü mesajında, tüm Rusya Müslümanlarının Ramazan ayını tebrik etti. Rusya Başbakanı mesajında, "Ramazan ayının barış ayı olmasını diliyorum. Bu ayda insanların ihtiyacı olanlara ve yakınlara daha fazla ilgili ve destek vermelerini temenni ediyorum." dedi.

Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin de, inanların Ramazan'da daha çok hayırlı amel işlemeleri çağrısında bulundu. Gaynuddin Kommersant gazetesine verdiği demecinde, tüm Rusya Müslümanlarına seslenerek, Ramazan'ın inanç için imtihan dönemi olduğunu kaydetti. Gaynuddin, "Ramazan ayı inancımızın ne kadar sağlam olduğunun, kalplerimizin ne kadar merhamet ile dolduğunun, niyetlerimiz ne kadar halis olduğunun, hareketlerimizin ne kadar ihlaslı olduğunun imtihanıdır. Oruç bir imtihandır. Bu imtihanı geçerken ruhumuz temizlenir ve bilincimiz sağlamlaşır." ifadelerini kullandı.