Molla Sabri Yazar: Risale-i Nur en sağlam İslâmi kaynak, herkese tavsiye ediyorum

Molla Sabri Yazar: Risale-i Nur en sağlam İslâmi kaynak, herkese tavsiye ediyorum

Dün vefat eden Şanlıurfa Dergah Camii emekli İmamı Seyda Molla Sabri Yazar hocaefendi dualarla ebedi aleme uğurlandı

RİSALEHABER

Koronavirus tedavisi gören Yazar, yaklaşık 10 gündür yoğun bakımdaydı. Merhum Sabri Yazar Hocanın cenazesi 37 yıl vazife yaptığı Şanlıurfa Dergâh Camiinin yanındaki mezarlığa özel izin ile defnedildi.

Sabri Yazar Hocaefendi, alim, fazıl ve sevilen bir din adamıydı. 1937 yılında Elazığ’ın Palu ilçesinde dünyaya gelen Yazar, ilk eğitimini babasından aldı. 1953'te Diyarbekir’in Hani ilçesinde, Şeyh Ahmet ismiyle maruf, Rufai halifesi olan Şeyh Ahmet yanında okumaya başladı. Bu sırada Risale-i Nur'ları okumaya başladı.

Bediüzzaman mevlidlerinde açılış konuşmaları ve dualarını yapardım

Sabri Yazar Hocaefendi, Risale-i Nur'un Kur’ân-ı Kerim’in bu zamanın insanlarına bir dersi olduğunu belirterek, "Risale-i Nur’ların dikkatle ve anlayarak okunmasını" herkese tavsiye etmişti. Yazar'ın Yeni Asya'da yayınlanan röportajı şöyle:

"Ben Arapçayı çok iyi bildiğimden, medrese hayatımda Nur’ları tanıdım ve okumaya başladım.1966 yılında Lice’nin bir köyünde imam-hatip olarak görev aldım. Daha sonraki yıllarda vaiz ve müftülük imtihanlarına girerek kazandım fakat, bu vazifelerden fergat ederek 1969 yılında Urfa’da Kutbeddin camiinde imamet vazifesine devam ettim. Urfa müftüsü Halil Göneç tarafından görevlendirilmemle, Urfa’da yapılan bütün Bediüzzaman mevlidlerinde günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla, açılış konuşmaları ve dualarını yapardım.

Bediüzzaman bir İslâm kahramanıdır

İsimleri Risalelerde geçen bir çok Nur’un hizmetkâr talebeleriyle uzun zaman birliktelerimiz devam etti. Şark medreselerinde okutulan mutat kitapları hepsini okuyup bitirerek icazet aldım. Sonra Risale-i Nur’ları baştan sonuna kadar okuyarak faydalandım. Allah Bediüzzaman’dan razı olsun.

Bediüzzaman Hazretleri Müslümanlara ve İslam alemine en zor senelerde doğru İslamı anlattı. Bu itibarla; Bediüzzaman hem bir müceddit, hem bir mürşid-i kamil, hem de bir islâm kahramanıdır.

Risale-i Nur günümüzün en sağlam İslâmi kaynağıdır

Risale-i Nur’lar hem bu asrı ve hemde gelecek asırları aydınlatan Kur’ânî bir yüksek tefsirdir. Günümüzün en sağlıklı ve sağlam İslâmi kaynağıdır. İnsanlık Bediüzzaman ve eserlerine muhtaçtır. Bütün problemlerin çözümü Risale-i Nur’larda mevcuttur.

Risale-i Nur’ları herkese tavsiye ediyorum

Bediüzzaman ve eserleri olan Risaleler hakkında söylenecek çok söz var. Ama son olarak bu asrın anlayışına hitap eden ve Kur’ân-ı Kerim’in bu zamanın insanlarına bir dersi olan Risale-i Nur’ların dikkatle ve anlayarak okunmasını herkese tavsiye ediyorum.”

Abdülkadir Badıllı ağabey de oraya defnedilmişti

Dün ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Molla Sabri Yazar’ın cenazesi, Hazreti İbrahim makamının yanında bulunan, içerisinde Dede Osman Avni, Abdal Muhammed, Derviş Eyyüp Efendi, Derviş Halil Hafız ve Abdulkadir Badıllı gibi zatların da kabrinin bulunduğu mezarlıkta defnedildi.

sabriyazar_1.jpgsabriyazar_2.jpgsabriyazar_3.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum