Molla Muhammed'den Nurculara iftira!

Molla Muhammed'den Nurculara iftira!

Kamuoyunda Molla Muhammed olarak bilinen, müntesiplerinin Molla Muhammed El-Muşî El-Kersî olarak isimlendirdiği Muhammed Doğan'dan Nurculukla ilgili garip açıklama geldi

Tahşiye olarak bilinen, daha sonra Nurmend olarak değişen yayınevinin sitesinde yapılan "kamuoyuna beyanat" başlıklı açıklamada Doğan, kendisinin Nurcu olmadığını söyledi.

FETÖ'cülerin saldırısına maruz kaldığını beyan ederken Nurculuğa dair mesnetsiz ifadeler kullanan Doğan, Nurculuğa "örgüt ve cemiyet" derken, Risale-i Nur medreselerinde Kur'an ve Hadis okunmadığı iftirasını attı.

Doğan'ın avukatları tarafından yapılan açıklamadaki ilgili bölüm şöyle:

"Bununla birlikte, müvekkilimiz Muhammed Doğan hayatının her safhasında şu millet-i İslamiyye arasında tefrika ve hizibleşmeye yol açan “cı, ci, cılık, culuk” gibi hususi örgütlerin tehlikesine işaret etmiş, bilhassa “Risale-i Nur okuma” adı altında açılan medreselerde dinin temel esasatı olan Kur’an, hadis ve fıkh-ı İslamî okunmadığı ve ta’lim edilmediği için Nurculuk cemiyetlerine girmediğini, kendisinin “Hâdimu’l Kur’an” sıfatından başka hiçbir sıfatı kabul etmediğini defaatle beyan etmiştir."

Yıllarca Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin talebelerinden Hulusi Yahyagil ağabeyin yanında kaldığını söyleyen ve Risale-i Nur'u şerh ettiğini söyleyen Doğan'ın bu sözleri Kur'an'ı ve Hadis'i en çok okuyan kesimlerin başında gelen Nur talebelerini şaşkınlıkla karşılandı.

F. GÜLEN DE AYNI ŞEYLERİ SÖYLEMİŞTİ

Doğan'ın ci-cu açıklaması akıllara Fethullah Gülen'in sözlerini getirdi. FETÖ lideri, mahkeme tarafından sorgulandığı dönemlerde ci-cu şeklinde cevap vermişti.

Gülen, Ankara 2 No'lu DGM'ye sunduğu 2000/124 E dosya numarasını taşıyan 56 sayfalık savunmada, ci-cu ifadelerini kullanmış ve "Ben Nurcu değilim” demişti.

Savunmasında, “Müslüman olmak dışında Nurculuk vs hiçbir akıma mensup değilim” başlığını taşıyan bölüm şöyle:

“Şimdiye kadar, 'ci…cu' gibi değerlendirmelerin dışında hiçbir akıma mensup bulunmadığımı ve dolayısıyla 'Nurcu' da olmadığımı defalarca ifade ettim. Mesela 6 Haziran 1998 tarihli haftalık Aksiyon dergisinin benimle yaptığı uzun röportajda bu hususu çok açık biçimde ortaya koydum.”

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
15 Yorum