Moldovalı Cristina Müslüman oldu

Moldovalı Cristina Müslüman oldu

Moldova vatandaşı Cristina Leseanu, evlenmeyi planladığı Türk arkadaşı sayesinde İslamiyet'i tanıyıp Müslüman olduktan sonra "Elif Mutlu" adını aldı.

Çalışmak için Moldova'ya giden Afşinli Ali Aycan ile ülkesinde tanışan Cristina Leseanu, aldıkları evlilik kararının ardından Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesindeki Aycan'ın ailesinin yanına geldi.

Ailenin de olumlu kararının ardından resmi işlemleri tamamlayıp Afşin İlçe Müftülüğü'ne başvuran Leseanu, Müftü Yakup Yıldırım'ın şahitliğinde düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman oldu. Müftülük makamında düzenlenen törende Kelime-i Şehadet getiren Leseanu, "Elif Mutlu" adını aldı.

Mutlu'yu kutlayan Müftü Yıldırım, gelinin İslam dinini seçmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Allah'ın bütün mukaddes kitaplara inanmayı emrettiğini vurgulayan Yıldırım, "Allah'ın emirlerini yerine getirmek bizim en önemli görevimizdir. Biz Müslümanlar Allah'ın emirleri ile bütün peygamberlere inanırız. İslam dinin peygamberi Hz. Muhammed'dir. Yeni adıyla Elif kardeşimiz artık Müslüman oldu. Kendisini almış olduğu bu karardan kutluyorum" dedi.

Yıldırım, Mutlu'ya ihtida belgesi, Kur'an-ı Kerim ve İslam dinini anlatan kitaplar hediye etti.

Müslüman olan Mutlu ise İslam dinini seçerek hayatının en mutlu anını yaşadığını söyledi.

Ali Aycan ile tanıştıktan sonra hayatının değiştiğini anlatan Mutlu, "Türkiye'deki ortamı çok sıcak buluyordum. İslam dinini duymadan önceki yaşantımda içimde bir sürekli boşluk vardı. Ali ile tanıştıktan sonra İslam dinini duydum ve araştırdım. Müslümanların birbirine hep iyilik yaptığını gördüm. Bu İslam'ı seçmemde etkili oldu" diye konuştu.

Aycan ailesi, düğün hazırlıklarına başladı.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.