Moldova'da 20 bin kişi hükümeti istifaya çağırdı

Moldova'da 20 bin kişi hükümeti istifaya çağırdı

IMF'nin Moldova'ya yeni kredi anlaşmasını müzakere etmeyeceğini açıklamasının ardından Başkent Kişinev'de hükümet aleyhine gösteri düzenlendi.

Moldova'da, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) hükümetle maaşlar ve emekli aylıklarının ödenmesi için yeni kredi anlaşmasını müzakere etmeyeceğini açıklamasının ardından protesto gösterisi düzenlendi.
Başkent Kişinev'de, Cumhurbaşkanı Nikolay Timofti ve Avrupa yanlısı hükümetin istifasını isteyen Rusya yanlısı iki partinin organize ettiği gösteriye katılan yaklaşık 20 bin kişi, "Kahrolsun hırsızlar" sloganları attı. Gösteride ayrıca, parlamento binası önüne 30 çadır kuruldu.
Gösteriyi düzenleyen grup ile siyasi bağlantısı olmayan bir diğer grup ise bazı milletvekillerinin ofislerinin bulunduğu Tarım Bakanlığı önünde çadır kurarak, ay başında başlayan protestolara devam edeceklerini açıkladı.
Ülkede hükümet karşıtı protestolar 6 Eylül’de başlamış ve on binlerce kişi kent meydanında gösteri yapmıştı. Eylemcilerin bir kısmı ise meydanda kamp kurmuştu.
Finansal kriz nedeniyle ülkenin para birimi Moldova leyi, geçen yıl içinde yüzde 60 oranında değer kaybederken, ülkenin banka sisteminden kaybolan 1,5 milyar doların akıbeti ise hala bilinmiyor.
Kişinev'de düzenlenen protestolarda, kaybolan paradan Moldova Merkez Bankası da sorumlu tutulmuştu.
Moldova'da rüşvet iddiaları gündeme gelmiş ve yabancı kreditörlerden alınan kredide yolsuzluk yapıldığı iddia edilmişti.

dünyabülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.