Moldova şehir kütüphaneleri Risale-i Nur'la buluşuyor

Moldova şehir kütüphaneleri Risale-i Nur'la buluşuyor

Uluslararası Kitap Fuarın’da notlar

Muhammed Burak Yılmaz'ın haberi:

RİSALEHABER-11-14 Nisan 2019 tarihlerinde Moldova'nın başkenti Kişinev’de gerçekleşmekte olan Uluslararası 23. Çocuk ve Gençlik Kitapları Fuarında ‘Sözler Neşriyat’ olarak Türkiye adına yer alıyoruz ve bu fuarda Amerika, Çin, Almanya, Polanya, Ukrayna ve Rusya gibi ülkeler de var. 

Fuara tüm neşriyatlar kendi kültür programları ile katıldı. Kişinev ve çevresinde bulunan tüm okullardaki öğrenciler servisler aracılığı ile fuar merkezine getirilmekte. Bir çok gençlik kurumları, farklı yazarlar ve bilim insanları fuarda ayrılmış olan salonlarda konferans düzenliyorlar. 

Risale-i Nurlar Türkçe, Rusça, Romence ve İngilizce olarak dört farklı dilde teşhir ediliyor. Rusya’da bir okulda Risale-i Nur dersi veren Cihangir abimiz bize ayrılan seminerde tüm gelen öğrencilere, öğretmenlere ve diğer misafirlere Risale-i Nur’dan dersler okudu ve ardından çeşitli tv kanalları ile röportajlar yaptı. 

Ziyarete gelen tüm misafirlerin suallerine Risale-i Nurlardan cevaplar veriyoruz. Fuarda altı çeşit Romence küçük kitap, üç çeşit broşür ve diğer yandan Rusça olarak yirmiden fazla küçük kitap ve külliyat sergileniyor. Aynı zamanda şehir kütüphanelerine Risale-i Nurlar takdim ediliyor. 

Fuara iştirak eden birçok misafir üstad Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nurlardan haberdarlar ve daha da merakları ziyadeleşiyor. Konuştuğumuz birçok misafir Türkiye’ye muhabbetli ve İslamiyeti öğrenmek istiyorlar. Türk milletine ve sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a çok selam söylüyorlar. 

Önümüzdeki hafta 20-22 Nisan’da Ukrayna başkenti Kiev’de gerçekleşecek olan Uluslararası Kitap Fuarına biz de iştirak edeceğiz inşaallah. Bu şuhur-u selase’de (üç aylar) Risale-i Nurların neşri ve intişarı için sizin dualarınızı rica ederiz ve Allah istifade ve istifazemizi ziyade etsin.

moldova1.jpg

moldova2.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.