Mobil veriyi ekonomik kullanmanın yolları

Mobil veriyi ekonomik kullanmanın yolları

İnternetiniz çabucak tükeniyor ve ay sonunu getiremiyorsanız bu önerilerimizi takip ederek mobil veri kullanımını azaltabilirsiniz. İşte yapmanız gerekenler.

Wi-Fi kullanmaya çalışın

Mobil veri ücretlerinden tasarruf etmek hemen hemen herkesin hayalidir. Bildiğiniz gibi akıllı telefonunuz internete bağlı olmanın iki yolunu sunar: mobil veri ve Wi-Fi.

Genelde Wi-Fi’yi sık kullanılıyor. Sonuçta ücretsiz Wi-Fi hemen hemen her yerde, şehir merkezlerinde, alışveriş merkezlerinde, ulaşım merkezlerinde ve kampüslerde mevcuttur.

Veri sıkıştırma uygulamaları

Çeşitli uygulamalar, veri kullanımınızı azaltmak için sıkıştırma teknolojisini kullanır. Etkisinin farkında olmadan bazılarını zaten kullanıyor olabilirsiniz.

Google Chrome

Google hakkında ne düşündüğünüzden bağımsız olarak, Chrome’un yerleşik bir veri kaydetme aracı vardır. Ayarlar> Veri Tasarrufu> Veri Tasarrufu kullan’a dokunarak etkinleştirin.

Opera Mini

Düşük veri kullanımı etrafında inşa edilen Opera Mini’de veri kaydetme, uygulamanın ana menüsü aracılığıyla varsayılan olarak etkinleştirilir. Chrome’dan farklı olarak, web sayfası görüntülerinin kalitesini ayarlamak gibi çeşitli veri kaydetme özelliklerini ayarlayabilirsiniz.

Uygulamaların otomatik olarak eşitlenmesini durdurun

Telefonunuzu kullanırken arka planda çok sayıda etkinlik olur. Örneğin telefonunuz; Google Play ve Apple’ın App Store güncellemelerini kontrol eder ve e-posta uygulamanız yeni mailleri size bildirir. Son olarak sosyal medya uygulamaları da güncellemeleri telefonunuza göndermektedir.

Tüm bu olaylar mobil veri kullanımınızı etkiler. Uygulamaların güncellenmesinden bahsetmiyoruz bile, bunlar sadece senkronize ettikleri veriler.

Bulut tabanlı uygulamaları yalnızca Wi-Fi ile senkronize edin. 

Müzik ve podcastleri telefonunuza indirin

Videoları düşük çözünürlüklü olarak izleyin ve ayarlayın. 

Mobil bağlantınızı 4.5G'den 3G'ye çevirin. 4.5G çok daha hızlı bağlantı sunduğu için veri tüketimini de artıracaktır. 

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.