Mobil Oyun Nasıl Yapılır?

Mobil Oyun Nasıl Yapılır?

Yıllardır elimizden düşürmediğimiz akıllı cihazlarımıza yüz binlerce oyun yapıldı. Peki mobil oyun nasıl yapılır? İşte mobil oyun nasıl yapılır sorusunun cevabı

Eskiden bilgisayarlarda oyunlar oynar başından kalkmazdık.

Günümüzde bu alışkanlığımız biraz şekil değiştirmeye başladı.

Eskiden bilgisayarlarda oynadığımız oyunlar artık cebimize kadar girmeyi başardı. Bu oyunlarla akıllı cihazlarımızı elimizden düşürmüyor, her gün saatlerimizi harcıyoruz.

Peki saatlerimizi harcadığımız bu oyunlar nasıl yapılıyor. Bu işin mutfak kısmını ilgilendiren mobil oyun nasıl yapılır sorusunu sizler için yanıtlıyoruz. 

1-1436433342.jpg

Eğer dilerseniz sizde bu işten para kazanmaya başlayabilirsiniz. Aklınıza gelen ve henüz yapılmamış basit bir oyun fikri bile, size yüz bin dolarlar hatta milyon dolarlar kazandırabilir. Kazandırabilir

fakat asıl soruyu cevaplayabilmeniz kaydıyla. Mobil oyun nasıl yapılır?

Türkiye olarak henüz diğer ülkeler kadar mobil oyun sektöründe yer edinemesek de bunu değiştirmek, bu sektörde Türkiye’nin adını ciddi manada duyurmak da yine bizim ellerimizde.

 Hepimizin aklına gelen ve yapılmamış bazı fikirler oluyordur veya olacaktır. Bunları birkaç yazılım dili öğrenip, grafiklerini hazırlayıp ve seslerini de bir şekilde yaparak veya başka bir yerden temin ederek neden bizde bu pastaya bir dilim eklemeyelim ki?

Mobil Oyun Nasıl Yapılır? İşte Cevabı
Mobil oyun nasıl yapılır sorusunun cevabı aslında oldukça basit.

Unity 3D,  2D ve 3D oyunlar geliştirebileceğiniz ve bu oyunları birkaç tıklamayla iOS,  Android, Windows Phone  gibi platformlara kolaylıkla uyarlayabileceğiniz, oyun geliştiriciler tarafından sıkça kullanılan popüler bir oyun motorudur.

Unity 3D ile mobil oyunlar yapabileceğiniz gibi Unity’nin desteklediği diğer platformlarda(PC, Mac, Wii vb.) da oyununuzu kolayca yapabilirsiniz.

2-009.jpg

Unity ile C#, JavaScript, Boo dillerinden birini ve birkaçmodelleme bilgisini öğrenip oyun geliştirmeye başlayabilirsiniz.

Unity 3D’yi öğrenme konusunda size yardımcıolacak hem Türkçe hem de diğer dillerde birçok kaynağıinternette kolayca bulabilirsiniz.

Unity 3D’yi buradan indirip sizde kendi oyununuzu yapmaya başlayabilir, mobil oyun pastasına bir dilim ekleyebilirsiniz.

shiftdelete

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.