Mobil EDS ile 1 ayda 7 bin trafik cezası kesildi

Mobil EDS ile 1 ayda 7 bin trafik cezası kesildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından faaliyete geçirilen ‘Mobil EDS’ uygulaması ile yaklaşık bir ay içinde 7 binden fazla araca ceza kesildi.Mobil EDS ile 1 ayda 7 bin trafik cezası kesildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün birlikte yürüttüğü çalışma kapsamında, 11 Mobil Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) aracı gün içerisinde trafikte dolaşıyor. Araç, bu dolaşımı sırasında trafikteki araçların, park ihlali, duraklama, hız ihlali başta olmak üzere kurallara uygunluğunu denetliyor. Kurallara uymayan araçlar ise, araç içerisinde bulunan kameralar tarafından anında görüntülenip merkeze iletiliyor. Merkezdeki görüntüler ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Kontrol Şube Müdürlüğü'ne gönderiliyor. Gönderilen bilgilerdeki ihlaller de belgelenerek ceza tutanakları sürücülere gönderiliyor.

1 AYDA 7 BİNDEN FAZLA ARACA CEZA

İstanbul trafiğinde bulunan toplam 11 Mobil EDS ile, 1 ay içerisinde kurallara uymayan 7 binden fazla araca ceza kesildi. Mobil EDS araçlarının giremediği bölgelerde ise akıllı gözlükler devreye giriyor. Akıllı gözlükler, ihlal yapan araçları görüntülüyor. Gözlük tarafından görüntülenen görüntüler ise kablosuz ağ yöntemi ile merkeze gönderilerek araçlara cezai işlem uygulanıyor. Öte yandan, trafiğe çıkan Mobil EDS’ler ile trafik hatalarının önüne geçilmesi hedefleniyor. 

IHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.