Mısır'da muhalif basına baskı

Mısır'da muhalif basına baskı

Mısır güvenlik güçlerinin, Yakin Haber Ajansı'nın (yqeen) Kahire'deki merkez binasına baskın düzenlediği ve İbrahim Ebu Bekir'i gözaltına aldığı iddia edildi.

Yakin Haber Ajansının sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasından yapılan "son dakika" açıklamasında, güvenlik güçlerinin ajansın merkez binasına baskın düzenlediği, teçhizatların tamamına el koyduğu, çalışanlarından Ebu Bekir'i gözaltına aldığı ileri sürüldü.

Bu arada, İçişleri Bakanı'nın Enformasyon, Halkla İlişkiler ve İnsan Hakları'ndan sorumlu Yardımcısı Tuğgeneral Ebu Bekir Abdulkerim, ajansa yönelik baskının yapılıp yapılmadığı yönünde bir açıklama yapmayı reddederken, bir güvenlik kaynağı baskın iddialarını yalanladı.

Mısır güvenlik güçleri geçen yılın şubat ayında da ajansa baskın düzenlemiş ve bu sırada ajansta bulunanların tamamını gözaltına almıştı. Gözaltına alınanlar savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra 5 bin ile 7 bin Mısır cüneyhi (yaklaşık 640-900 dolar) arasında değişen kefaletle serbest bırakılmıştı.

Mısır'da 3 Temmuz 2013 olaylarından beri darbeci yönetim karşıtı İhvan'ı destekleyen yayın kuruluşlarına sürekli baskılar uygulanıyor. Mısır'da seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye 3 Temmuz 2013'te yapılan askeri darbeden bir kaç saat önce İhvan yanlısı basın ve yayın kuruluşlarının merkezleri askeri güçler tarafından kapatılmıştı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.