Mısır'da İhvan üyesi hapishanede öldü

Mısır'da İhvan üyesi hapishanede öldü

Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın önde gelen isimlerinden Haşim Hasan'ın tutuklu bulunduğu Kana Hapishanesinde hayatını kaybettiği bildirildi.

İçişleri Bakanlığından Haşim Hasan'ın vefatıyla ilgili açıklama yapılmazken, Hasan'ın ailesi olayın tıbbi ihmal sonucu gerçekleştiğini iddia etti.

Hasan'ın ailesinden ismini açıklamak istemeyen bir kişi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Haşim Hasan'a "angina pektoris" (göğüs ağrısı) teşhisi konulduğunu ve tedavisi ihmal edildiği için hayatını kaybettiğini söyledi.

Uluslararası Hak ve Özgürlükler İttifakı da Eylül 2013'te Asvan'da yaşanan olaylar kapsamında tutuklanan Hasan'ın tıbbi ihmal sonucu öldüğünü doğruladı.

İttifak tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Hasan'ın pek çok kronik hastalığı vardı. Hapishane yönetimi ise onun hastanede tedavi görmesine izin vermedi" ifadesi kullanıldı.

Öte yandan, bir grup "Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak" mensubu, ülkenin güneyindeki El-Uksur kentinde Hasan'ın vefatını protesto etmek amacıyla gösteri düzenledi.

Mısır hapishanelerinde 2 yılı aşkın bir sürede 37 darbe karşıtının hayatını kaybettiği belirtiliyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.